Sébastien Loeb, 46, esitteli timanttista fysiikkaansa: rallimestari rääkkää itseään hurjalla treenillä – "Ensimmäinen rangaistukseni"

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sébastien Loeb kärvistelee koronaviruksen vuoksi Sveitsin-kodissaan. Valtavien ajohalujen piinaama ranskalaislegenda yrittää pitää itsensä kiireisenä – ja kunnossa.

Loeb, hänen Séverine-vaimonsa ja pariskunnan 12-vuotias tytär Valentine asuvat Lausannen lähellä. Loeb sanoo perheen viettävän aikaa kotonaan niin paljon kuin mahdollista.

– Sanoisin olevani aika onnekas, sillä asun lähellä metsää, talossa, jossa on puutarha. On monia, jotka eivät ole näin onnekkaita, Loeb sanoi viime viikolla WRC.comin haastattelussa.

– Sveitsissä rajoitukset eivät ole niin tiukkoja kuin Ranskassa, mutta minimoimme silti liikkumisen. Kaikki ravintolat, baarit ja kaupat ovat kiinni, joten meidän täytyy keksiä itsellemme tekemistä. Täytyy hyväksyä tämä tilanne, kunnioittaa sääntöjä ja tehdä oma osuutemme viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Loeb kertoo käyvänsä aamuisin pyöräilemässä, ja hän on ostanut ja kasannut kotipihaan trampoliinin. Vaikka maastopyöräily on yksi Loebin intohimoista, hän paljasti sunnuntaina Twitterissä, että päivittäisiin lenkkeihin liittyy myös yksi ikävämpi asia.

– Ensimmäinen rangaistukseni, kun palaan pyörällä kotiin. 250 punnerrusta joka päivä, Loeb kirjoitti ja jakoi kuvan, jossa hän pumppaa menemään timanttisessa kunnossa oleva yläkroppa paljaana.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

250 punnerrusta joka päivä on 46-vuotiaalle, ja nuoremmallekin, todella kovan luokan suoritus. Toisaalta se, että Loeb on kovassa kunnossa, ei ole yllätys.

Hän seurasi Guy-isänsä jalanjäljissä voimistelun pariin jo 3-vuotiaana ja menestyi seuraavien 12 vuoden aikana niin paikallisesti, alueellisesti kuin kansallisestikin. Parhaimmillaan Loeb sijoittui Ranskan mestaruuskilpailuissa viidenneksi.

Voimisteluharrastus loppui 15-vuotiaana, koska Loeb halusi viettää aikaansa ennemmin kavereiden kanssa ulkona kuin voimistelusalilla. Toinen syy oli se, että Loeb oli aina rakastanut ajaa mopollaan. Ja aina kun hän kilpaili, hän voitti.

Maastopyöräilyn, trampoliinihyppyjen ja punnerrusten jälkeen mestari ottaa toki rennostikin.

– Katson elokuvia, ja ajan välillä PlayStationilla. Olemme pelanneet lautapelejä, kuten Monopolya. Vietämme aikaa perheenä, odotamme, että tilanne muuttuisi paremmaksi.

Loeb on kilpaillut WRC-autolla viimeksi tammikuussa Monte Carlossa. Hän on juhlinut Etelä-Ranskan vuoristoteillä voittoa ennätykselliset seitsemän kertaa, mutta tällä kertaa kisa ei sujunut ollenkaan hyvin. Tallikaveri Thierry Neuville voitti, ja Loeb jäi vasta kuudenneksi.

Ei ihme, että kaasujalkaa kutittelee jo.

– En malta odottaa, että pääsen taas ratin taakse – joko testaamaan tai ajamaan kilpaa. On luonnollista, että me kaikki kaipaamme sitä, mutta nyt tärkeintä on pysyä turvassa.

Lue myös:

    Uusimmat