Mainos

Kotkassa hyökätty maahanmuuttajia vastaan

Parikymmentä suomalaista rikkoi maahanmuuttajien asuntojen ikkunoita ja heitti sisään tiiliskiviä.

Kotkan poliisi tutkii kaupungissa tapahtunutta rasistista ilkivaltaa. Alustavien tietojen mukaan parikymmentä suomalaista rikkoi toissapäivänä kahteen otteeseen Suulisniemen kaupunginosassa maahanmuuttajien asuntojen ikkunoita.

Kohteeksi joutui ainakin kuusi asuntoa. Asuntojen sisään myös heitettiin muun muassa tiiliskiviä.

- Olemme huolestuneet siitä, mihin suuntaan tilanne on kehittynyt. Pyrimme ennaltaehkäisemään, ettei mitään vastaisuudessa tapahtuisi, kertoi tutkinnanjohtaja Juha Junkkari.

Poliisi on ottanut kiinni kaksi epäiltyä, joista toinen on pidätetty. Junkkarin mukaan kaksikko oli selvin päin hyökkäysten aikaan. Tutkinnan tässä vaiheessa kummaltakaan ei ole löytynyt äärioikeistolaista taustaa. Poliisi ei ole vielä tavoittanut kaikkia epäiltyjä.

Tutkinnassa ei ole ilmennyt, että hyökkäyksien taustalla olisi järjestäytynyttä toimintaa.

Junkkarin mukaan kohteeksi joutuneet maahanmuuttajat ovat olleet järkyttyneitä tapahtuneesta. Kotkassa ei aiemmin ole ollut näin laajaa hyökkäystä maahanmuuttajia vastaan.

- Yksittäisiä ikkunan rikkomisia on ollut ja yhteenottoja suomalaisten ja ulkomaalaisten välillä, mutta ei mitenkään suuressa mittakaavassa, Junkkari sanoi.

Filatov tuomitsee rasistiset hyökkäykset

Työministeri Tarja Filatov pitää pakolaisiin kohdistuneita hyökkäyksiä vakavina ja tuomittavina.

- Tapahtumat on tutkittava perusteellisesti ja syylliset on saatettava vastuuseen teoistaan. Rikoksen rasistisuus tekee sen erityisen tuomittavaksi, Filatov sanoo.

Kotkan kaupunki ja poliisi ovat toimineet Filatovin mukaan tapauksessa nopeasti.

- On välttämätöntä suojella ihmisiä, jotta he voisivat elää ilman pelkoa. Myanmarilaiset pakolaiset ovat joutuneet jättämään kotimaansa siksi, että heitä on vainottu. On kohtuutonta, että he Suomessakin kohtaavat väkivaltaa, hän tähdentää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.