Kotiyleisönsä edessä rajusti pettynyt Lewis Hamilton antoi tunnustusta Valtteri Bottakselle – "Hän teki hyvää työtä, minä en"

Lewis Hamilton joutui pettymään kotiyleisönsä edessä, kun suomalaistallitoveri Valtteri Bottas vei paalupaikan aivan brittitähden nenän edestä.

Hamilton sortui aika-ajojen päätösosiossa ajovirheeseen, eikä kyennyt toisella yritykselläänkään parantamaan aikaansa tarpeeksi, joten hän jäi lopulta vain 0,006 sekuntia Bottaksen taakse.

Viidettä perättäistä paalupaikkaa Silverstonessa jahdannut Hamilton myönsi tallikaverinsa paremmuuden, mutta harmitteli omia virheitään pettyneenä.

– Valtteri teki hienoa työtä, minä en. Oli vain vaikea päivä. Pöydälle jäi aika paljon aikaa, mikä on turhauttavaa, mutta se on pelin henki. Hän todella ansaitsi paalupaikan, Hamilton antaa tunnustusta Bottakselle.

Hamilton hävisi Bottakselle vain kuudella tuhannesosalla. Minimaalinen tappio kotiyleisön edessä syö Hamiltonia aivan yhtä paljon kuin muutkin tappiot.

– Se sattuu aivan yhtä paljon, millä radalla tahansa oletkin. Paras asia kotikisassa on se, että kannattajasi nostavat sinut ylös, Hamilton toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat