F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas ällistyi suuresta erosta Lewis Hamiltoniin, suomalaistähdeltä suorat sanat lähtöpaikastaan – "Se ei vaivaa minua"

5:33
Videolla Belgian aika-ajojen kärkikolmikon mietteitä.

Valtteri Bottas ei osannut sanoa, miksi hän jäi tallitoveri Lewis Hamiltonista 0,511 sekunnin päähän, vaikka suomalaiskuljettaja oli itse tyytyväinen kierrokseensa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton nappasi kauden viidennen paalupaikkansa näytöstyyliin tykittämällä ykkösruutuun yli puolen sekunnin erolla suomalaiseen tallitoveriinsa. Bottas ei pystynyt vastaamaan tallikaverinsa vauhtiin missään vaiheessa kolmannessa aika-ajo-osiossa.

Ensimmäisellä kierroksella Bottas sortui ajovirheeseen, mutta toinen ja ratkaiseva kierros sujui jo paremmin. Bottas hämmästyikin siitä, että ero Hamiltoniin oli lopulta niin suuri.

– Ykkösmutka sujui hieman epätasaisesti. Renkaat olivat hieman viileät, joten lukitsin hieman renkaitani ja ensimmäinen kierros meni siinä. Toinen kierros oli kaikkiaan hyvä, joten en oikein tiedä, miksi ero tuollainen ero Lewisiin, Bottas summaa paalutaiston ratkaisuhetkiä.

Bottas ei kuitenkaan jää murehtimaan paalupaikan karkaamista. Toinen lähtösija tuntuu itse asiassa jopa melko hyvältä kisan lähtöä ajatellen.

– Se ei vaivaa minua, koska toisesta ruudusta on hyvä startata täällä. Pitäisi tulla mielenkiintoinen alku vitosmutkaan asti, Bottas myhäilee.

Bottas on tällä hetkellä MM-sarjan kolmantena peräti 43 pistettä kärkipaikkaa pitävän Hamiltonin perässä. Bottas tiedostaa, että hänen on lyötävä sunnuntaina tallitoverinsa, jotta mestaruushaaveet pysyisivät realistisina.

– Totta kai minun täytyy hyökätä, jos haluan pitää mestaruushaaveet elossa. Mikään ei ole ohi ennen kuin se on ohi. Aion todella antaa kaikkeni. Ensimmäisellä kierroksella on hyvä mahdollisuus, ja täällä kisailu on aina melko hyvää, joten tiedän saavani mahdollisuuksia (ohitukseen), Bottas toteaa luottavaisena.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja