Kotityön verovähennys

kysymys: Joitakin aikoja sitten televisiossa käsiteltiin remontoimiseen liittyvää "avustusta/verovähennystä?" Meillä on tulossa pesuhuoneremontti as.oy:ssä. Haluaisin yhteystiedot ks.avustuksen hakemiseksi. Myös tietous kelpaisi. Kiitos.

Kiitoksia kysymyksestä.

Ohjelma oli tuon kollegan eli Reiskan, mutta minä voi sen myös kertoa.

Kyseessä on ansio- ja eläketuloverotuksessa tehtävä kotityön vähennys. Vähennyksen määrä on 40% ulkopuolisella rekisteröidyllä urakoitsijalla teetetystä työstä, korkeintaan 5.000 mk. Tämä tulee siis 12.500 markan arvoisesta työstä. Vähennyksen voi saada taloudessa kaksi tulonsaajaa eli tuo tulee tuplana tällöin. Omavastuu on 500 mk.

Urakoitsijalta tulee pyytää työn jälkeen todistus tehdystä työstä ja sen sisällöstä. Todistuksessa tulee olla maininta myös siitä, että työ ei sisällä vähennysoikeudettomia kulueriä. Ennen työstä sopimista on siis syytä varmistua, että ao. urakoitsija täyttää verottajan asettamat edellytykset ja se tuntee vähennysoikeuden toimenpiteet.

Jos itse teettää työn tekijälle palkkaa maksamalla, on vähennysoikeus vain sosiaaliturvamaksujen osalta, ei palkan, mahdollisen päivärahan, kilometrikorvausten tai verojen puolelta.

Vähennys koskee vain kuluttajakauppaa. Jos työn tilaaja ja maksaja on asunto-osakeyhtiö, ei kyse ole kotityöstä vaan kahden yrityksen välisestä kaupasta, jolloin vähennysoikeutta ei ole.

Tietoja saa oman kunnan verotoimistosta, josta saa myös ao. lomakkeen ja kirjallisen ohjeen vähennyksestä ja sen hakemisesta. Tietoja saa myös osoitteesta http://www.vero.fi/vero-ohjeet/kotitalousvahennys.html .

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja