Mainos

Kotitalouksille lähivuosina lisäsähköä auringosta

Talokohtaiset aurinkosähköjärjestelmät syöttävät lähivuosina lisäsähköä rakennuksen katolta suoraan kotitalouden verkkoon. Neste Oy:n aurinko- ja tuulienergiayksikkö NAPS (Neste Advanced Power Systems) on mukana tässä kehitystyössä päästäkseen muun muassa laitetoimittajaksi aurinkosähkön vallatessa maailmaa tulevina vuosina.

NAPS:n johtaja Tapio Alvesalo kertoi tänään Naantalissa Nesteen aurinkoenergiakeskuksen 1-vuotispäivänä, että talokohtaisia aurinkosähköohjelmia käynnistetään parhaillaan eri puolilla maailmaa.
-Japanissa on suunnitteluvaiheessa suuria ohjelmia ja Yhdysvalloissa puhutaan noin miljoonan talon kytkemisestä aurinkosähköverkkoon. Saksassa on tehty 2 000 aurinkojärjestelmää ja Hollannissa alkoi ohjelma, jossa pyritään usean kymmenentuhannen talon järjestelmiin.

-Suomessa mietitään miten kehitykseen voitaisiin lähteä mukaan. Olosuhteidemme takia emme ole vielä niin pitkällä kuin monet aurinkoisemmat maat, pohdiskeli Alvesalo.

Hänen mukaansa meillä on aurinkosähköä tärkeimpiä lisäenergiamuotoja ovat muun muassa biomassan, tuulen tai aurinkolämmön hyödyntäminen. NAPS on kehittänyt, valmistanut ja markkinoinut aurinko- ja tuulienergiaan perustuvia järjestelmiä vuodesta 1986 lähtien.

Suomessa on sähköistetty aurinkoenergialla noin 30 000 kesämökkiä. NAPS on Pohjoismaiden suurin ja Itämeren alueen johtava aurinkoenergiayhtiö ja YK:n suurin aurinkoenergiajärjestelmien toimittaja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.