Mainos

Kotimaisen elokuvan voittokulku jatkuu

Viime vuosi oli kotimaisen elokuvan kannalta harvinainen huipputapaus, kun ensi-iltaan tuli 12 pitkää suomalaista elokuvaa.

Katsojamäärien odotetaan tänä vuonna kasvavan viimevuotisesta seitsemästä miljoonasta, sillä alkuvuoden kotimaiset ensi-illat ovat saaneet hyvän vastaanoton. Uusien elokuvakeskusten rakentaminen on myös saanut vauhtia kohentuneista katsojamääristä.

Tammikuussa ensi-iltansa saanut Aku Louhimiehen esikoisohjaus Levottomat on kerännyt jo yli 200 000 katsojaa. Runsaasti paljasta pintaa ja nuorta sitoutumattomuutta sisältävä filmi on pyörinyt jo 8. viikkoa.

Kuvauskaupunki Turussa katsojia on ollut yli 20 000. Laila Hietamiehen romaaniin perustuva sotaelokuva Hylätyt talot, autiot pihat on myös ollut katsojien mieleen, kuten Lakeuden kutsukin. Sen sijaan Ere Kokkosen Hurmaava joukkoitsemurha ei ole kiinnostanut aivan toivotulla tavalla. Kotimaisen elokuvan veto jatkuu kuitenkin edelleen ja katsojaluvut olisivat aivan toista luokkaa ilman suomalaisia elokuvia. Syksyllä ensi-iltaan tulee Markku Pölösen Badding-elokuva, jolta odotetaan taas paljon. Alkoihan koko kotimaisen elokuvan nousu Pölösen Kivenpyörittäjän kylästä.

Viime vuonna ylitetty 7 miljoonan katsojan määrä noussee tänä vuonna, kun uusia saleja valmistuu. Varsinainen ryntäys elokuviin on ollut Porin uuteen promenadikeskukseen. Uusia elokuvakeskuksia on tulossa eri kaupunkeihin ja Turkuun nousee myös Finnkinon kilpailijan Sandrew Metronomen 10 salin keskus. Finnkino rakentaa parhaillaan keskusta Tallinnaan ja tutkii myös Moskovaa mahdollisena kohteena.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.