Mainos

Kotimaisen elokuvan suosio tasaantuu

Kotimaisen elokuvan katsojamäärän kasvu on pysähtynyt, mutta ensi-iltoja on luvassa ensi vuonnakin tasaiseen tahtiin.

Kotimaisten elokuvien katsojalukuja

Suomalaiset ovat käyneet tänä vuonna elokuvissa yhtä ahkerasti kuin edellisvuonnakin, noin 7 miljoonaa kertaa. Ulkomaisen elokuvan katsojaosuus on kuitenkin noussut hieman. Kotimaiset elokuvat keräsivät miljoona katsojaa, noin 15 prosenttia koko yleisöstä. Se on useisiin edellisvuosiin verrattuna hyvä saavutus, vaikka kotimaisiin elokuviin ostettiinkin nyt 700 000 lippua vähemmän kuin ennätyksellisen edellisvuoden aikana.

Aku Louhimiehen Levottomat sai eniten eli noin 289 500 katsojaa. Kun kotimaisia elokuvia tehdään vuodessa vain kymmenkunta, yksikin pettymys näkyy raskaasti katsojatilastoissa. Ohjaaja Aleksi Mäkelä keräsi viime vuonna 328 000 katsojaa menestyselokuvalla Häjyt. Uutuuselokuva Lomalla on saanut toistaiseksi vain 18 000 katsojaa. Samoin on käynyt Olli Saarelalle. Bad Luck Love -elokuvan on nähnyt nyt 32 000 katsojaa, kun Rukajärven tie sai peräti 400 000 katsojaa enemmän. Ensi vuonna Saarela kuitenkin ohjaa varman menestyksen, Rölli ja metsänhenki, siis kotimaisen perhe-elokuvan, jota olisi tänäkin vuonna kaivattu Poika ja ilves -tyyppiseksi kassamagneetiksi.

Elokuva-Irwin

Ensi vuoden aikana tulee runsaan tusinan verran kotimaisia ensi-iltoja. Simo Halisen tapaisia nuoria ohjaajia nousee esiin useita. Ensimmäisenä ehtii tammikuun puolivälissä Timo Koivusalo Irwin-elokuvallaan Rentun Ruusu. Veteraaniohjaaja Pekka Lehto tuo myös tammikuussa valkokankaalle tyylitellyn Aira Samulin-elokuvan Tango Kabaree.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.