Kotia kohti: Asumisoikeusasunto on loistava tapa säästää

Kotia kohti -sarjan yhdeksännessä jaksossa Nina etsii aikuistuvan tyttärensä kanssa uutta kotia Vantaalta, eikä Mira Kasslinilla ole aikaa tuhlattavaksi.

Kotia kohti -sarjan yhdeksännessä jaksossa (ma 20.5.) asuntonsa myyneen Ninan tulisi löytää uusi koti pikavauhtia: aikaa muuttoon on vain kaksi viikkoa!

Asumisoikeusasunto vaihtoehtona

Nina etsii tyttärensä kanssa Vantaalta neljän huoneen ja keittiön asuntoa. Uutta kotia varten tarvitaan lainaa noin 220 000 euroa, mutta koska Ninalla ei ole pankin vaatimaa omarahoitusosuutta, asuntoasiantuntija Mira Kasslin neuvoo häntä harkitsemaan asumisoikeusasunnon hankintaa.

– Asumisoikeusasunto on omistus- ja vuokra-asumisen välimuoto.Siinä asiakas ostaa oikeuden asua asunnossa niin kauan kuin haluaa. Poismuuton yhteydessä asumisoikeusmaksu palautetaan rakennuskustannusindeksin muutoksella korjattuna, Mira neuvoo.

Asukas maksaa asumisoikeusmaksun, joka on 15 prosenttia asunnon hinnasta ja tämän lisäksi kuntannuksena on kuukausittainen yhtiövastike.

– Ninan tapauksessa asumisoikeusasunto on loistava tapa säästää varallisuutta. Hänellä on haaveissa omistusasunto, mutta oman rahan osuus puuttuu. Asumisoikeusmaksua varten otetun lainan lyhentäminen on erinomainen tapa säästää.

Kotia kohti -sarjan yhdeksäs jakso AVAlla 20.5. klo 21.00. Katso millaisen asunnon Nina löytää kahdessa viiikossa!

Kotia kohti -sarjan edellinen jakso:

Teksti ja kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja