Koti pyörien päällä - Sirkus Finlandia OSA I

Sirkus Finlandian sesonki 2011 alkaa olla lopuillaan. Takana on reilut sata paikkakuntaa Suomessa, lukuisia herätyksiä ennen kukonlaulua sekä seitsemän kuukautta tien päällä. Jokakoti kurkisti, millaista elämä sirkuskodeissa on.

Tänä kesänä Sirkus Finlandiassa on mukana ihmisiä neljästätoista kansalaisuudesta. 90-henkisen työyhteisön yhteinen rupeama päättyy sunnuntaina, kun kesän 2011 kiertue huipentuu ilotulitukseen Helsingin Kaisaniemessä. Sirkuselämä vaatii omat uhrauksensa, mutta kiertäminen on kivaa - ja usealle ainoa oikea elämäntapa.

Bulgarialaisen isän ja espanjalais-englantilaisen äidin tyttäret Maria ja Sofia ovat jo kokeneita maailmanmatkaajia. Koulua käydään karavaanista käsin vanhempien opettamana.

Maria on teipannut kotiläksynsä sänkynsä yläpuolelle. Sirkuselämä ei ole pelkkää huvia, vaan arkea kulkemisen ehdoilla. - Tavalliseen kouluun en kaipaa, hän sanoo.

Cordwellin perheellä on amerikkalaistyylinen asunto, jossa on ulostyönnettäviä erkkereitä. Vaunu löytyi kolme vuotta sitten Yhdysvalloista.

Isossa asuntovaunussa on tilaa rentoutumiselle. Lapsilla on oma huoneensa ja vanhemmilla omansa.Vaunussa on myös oikea wc, jonka jäteauto käy tyhjentämässä.

Myös eläimet kulkevat Sirkus Finlandian matkassa.

Teksti ja kuvat: Katja Nykänen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja