Koti pukeutuu pääsiäiseen

Pääsiäisenä koti koristellaan perinteisesti auringonkeltaisella ja ruohonvihreällä. Keltaiset tulppaanit, maalatut munat ja suloiset tiput kuuluvat pääsiäiseen.

Pääsiäisenä syödään pitkään ja nautiskellen. Aterian lisäksi panostetaan kauniiseen kattaukseen ja ruokapöydän koristeluun. Tulppaanien ja narsissien lisäksi pajunkissoista ja oksista saa persoonallisia koristeita.

Lapsiperheen pääsiäiseen kuuluu suklaamunien herkuttelun ohella oikeiden kananmunien maalaus. Keitetyt ja värjätyt munat säilyvät huoneenlämmössä noin vuorokauden. Kananmunia voi värjätä luonnon menetelmin tai elintarvikeväreillä, joita myydään esimerkiksi suuremmissa elintarvikekaupoissa.

Kevään sävyjä

Pääsiäispöytään sopivat sekä klassiset valkoiset että keväisen värikkäät astiat. Astioiden rohkea yhdistely ja kirkkaat värit ovat nyt muotia, eli käytä mielikuvitusta pääsiäiskattauksessa!

Kauniin kattauksen kruunaa hyvä ruoka. Lammas ja pasha kuuluvat pääsiäisen perinteisiin herkkuihin. Vaihtelua kaipaava tarjoaa pääsiäisenä lohta, kasviksia ja raikasta appelsiini-juustotorttua.

Teksti: MTV3

Kuvat: Pentik, Finlayson ja Iittala.

Lue myös:

    Uusimmat