Koti-isä ja uraäiti – Lego muokkasi hahmonsa vastaamaan nykypäivän todellisuutta

Yhä useampi isä jää kotiin pienten lasten kanssa. Leluyhtiö siirsi tämän faktan myös leluhahmoihinsa. 

Lego kertoi tammikuun lopulla julkaisevansa lelujen monimuotoisuuden lisäämiseksi pyörätuolilla kulkevan Lego-hahmon. Monimuotoisuus ei jää ainoastaan tämän yhden hahmon varaan, vaan leluyhtiö kertoi viime viikolla lanseeraavansa myös nykymaailmaa vastaavan lelusarjan. 

Torstaina julkaistu Lego City -sarja keskittyy yhtiön mukaan onnellisen kodin rakentamiseen. Uusia hahmoja ovat muun muassa uraäiti ja koti-isä.

Yhtiö haluaa vastata asiakkaiden vaatimuksiin

Leluyhtiö kertoo kyseisen sarjan peilaavan entistä paremmin nykymaailman todellisuutta. Uraäiti on puettu työasuun, kun isä puolestaan flanellipaitaan ja partaan. Isähahmon mukana tulee myös lastenrattaat ja tuttipullo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Leluyhtiön mukaan koti-isien määrä on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 1989, joten uuden hahmon luominen viimeistään nyt on perusteltua. Yhtiö kertoo, että aikoo tulevaisuudessa pysyä paremmin ajan hermoilla.

– Yritämme parhaalla mahdollisella tavalla kuvata ympäröivää maailmaa ja kuunnella asiakaskuntaamme, Lego-yhtiön puheenjohtaja Sören Torp Laursen kertoo.

Yhtiö haluaa todella vastata asiakkaiden vaatimuksiin, sillä pyörätuolissa kulkeva hahmo julkaistiin pian yhtiötä vastaan käydyn monimuotoisuuskampanjan jälkeen. Myös vetoomus naispuolisten hahmojen puolesta tuotti tulosta. Vetoomuksen perustajan mukaan naishahmot muodostivat ainoastaan 16 prosenttia kaikista hahmoista. Lopulta 42 000 allekirjoitusta riitti naistieteilijäsarjan julkaisemiseen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Uusi Lego City -sarja tulee myyntiin kesäkuussa. 

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat