Barbiesta tunnettu Mattel julkaisee sukupuolineutraalin nuken: "On aika luoda nukkesarja, joka on vapaa määrittelyistä"

Mattel julkisti uuden tuotesarjan, jossa nukke on sukupuolineutraali. – Meidän on aika luoda nukkesarja, joka on vapaa määrittelyistä, yhtiö kommentoi.

Barbien valmistajana tunnettu Mattel tuo markkinoille sukupuolineutraalin nuken. Mattel julkisti syyskuussa 2019 uuden Creatable World -tuotesarjan, jossa oman nukkensa voi kustomoida haluamansa näköiseksi, kertoo Good Morning America.

Lapset eivät halua erityisesti tyttö- ja poikanukkeja

Nukkejen kasvot on mallinnettu niin, etteivät niiden piirteet ole selvästi feminiiniset tai maskuliiniset. Nukelle voi valita erilaisia asuja ja hiustyylejä.

Yhtiön mukaan yhteenkuuluvuus ja mukaan ottaminen ovat nykymaailmassa juhlistamisen arvoisia asioita, ja lelut puolestaan heijastavat yleistä kulttuuria.

– Meidän on aika luoda nukkesarja, joka on vapaa määrittelyistä, yhtiö kommentoi.

Mattelin selvityksen mukaan lapset eivät halua erityisesti tyttö- ja poikanukkeja.

– Tämä nukkesarja antaa lasten ilmaista itseään vapaasti, minkä vuoksi se saakin heiltä niin voimakasta vastakaikua, Mattel sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Voi auttaa rakentamaan itsetuntoa"

Kliinisenä psykologina työskentelevän Stephanie Samarin mukaan nukkesarja on osa positiivista muutosta, jossa leluvalmistajat haluavat ottaa yhä enemmän erilaisia lapsia huomioon. Sarja puhuttelee paitsi lapsia yleisesti, myös erityisesti heitä, jotka eivät ole perinteisesti löytäneet itsensä näköisiä leluja.

– Se, että lapsella on nukke, joka tuntuu olevan yhteydessä hänen omaan identiteettiinsä, voi auttaa rakentamaan itsetuntoa, Samar sanoo.

Hintaa Creatable World -nukkesetille tulee Suomessa 44,99 euroa.

Setissä on nuken lisäksi housut ja hame sekä pitkät ja lyhyet hiukset. Mattel lupaa Twitterissä setin olevan "vasta alkua". 

Lähteet: Goodmorningamerica.com, Twitter, Mattel

Artikkelia päivitetty 1.10.2019 klo 10.54: lisätty hinta Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat