Lego keskeytti poliisihahmojen markkinoinnin Yhdysvaltojen pidätyskuoleman takia: ”Inspiroimme suvaitsevaisuuteen”

Tummaihoisen George Floydin pidätyskuoleman nostattamat levottomuudet näkyvät jo lelumaailmassakin.

Laajojen protestien takia Lego on keskeyttänyt mainontaansa, joka liittyy mm. poliisiin tai Valkoiseen taloon. CNBC kertoo kauppasivusto The Toy Bookin tietoihin viitaten, että Lego-palikoita myyviä verkkokauppoja on ohjeistettu pysäyttämään joidenkin rakennussarjojen markkinointi.

Listalla on 30 eri Lego-rakennussarjaa, kuten poliisiasemia, poliisihahmoja, rikollishahmoja, palomiehiä, hälytysajoneuvoja ja Valkoisen talon rakennussarja.

Joillekin jälleenmyyjille lähetetyssä viestissä todetaan, että ”Viimeaikaisten tapahtumien valossa Lego pyytää poistamaan seuraavat tuotteet sivuilta ja kaiken niihin liittyvän markkinoinnin niin nopeasti kuin mahdollista.”

3:09
Tästä videosta kaikkki lähti – George Floyd kuoli poliisin voimankäytön vuoksi.

Legon tiedottajan mukaan yhtiö on lopettanut markkinoinnin sosiaalisessa mediassa tiettyjen tuotteiden osalta ja pyytänyt joitakin jälleenmyyjiä keskeyttämään markkinoinnin.

Lego kuitenkin painottaa, että mitään rakennussarjoja ei ole poistettu myynnistä.

– Yhteiskunnassamme ei ole sijaa rasismille. Meidän missiomme on inspiroida ja kehittää tulevaisuuden rakentajia ja siihen liittyy, että inspiroimme heitä olemaan suvaitsevaisia ja ystävällisiä, tiedottaja toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja