Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

10:51Julkkiskokkien graavilohikisa – kumpi voittaa, Lauri Kaivoluoto vai Harri Syrjänen?Katso videolta julkkiskokkien graavilohikisa – kumpi voittaa, Lauri Kaivoluoto vai Harri Syrjänen?
Julkaistu 22.12.2025 10:43
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten tehdään parasta graavilohta? Nappaa Lauri Kaivoluodon ja Harri Syrjäsen ohjeet.

Graavilohi kuuluu monen suomalaisen joulupöytään, mutta miten siitä saa valmistettua mahdollisimman hyvää? Huomenta Suomen leikkimielisessä kokkauskisassa tunnetut kokit ottivat toisistaan mittaa graavilohen valmistuksessa.

Harri Syrjäsen ja Lauri Kaivoluodon graavilohitaisto

Televisiosta tuttu pitkän linjan kokki Harri Syrjänen kertoi suorassa lähetyksessä, miten graavilohesta saa tehtyä herkullista perinteisellä valmistustavalla. 

Vantaalainen kokki ja ravintolayrittäjä Lauri Kaivoluoto puolestaan opasti, miten sitruksista graavikalaa saa valmistettua nopeasti ja helposti.

Kaksikko on aiemmin kiistellyt leikkimielisesti sosiaalisessa mediassa siitä, kumman graavikalaresepti on se oikea eli kaikista paras.

Nappaa reseptit:

Lauri Kaivoluodon graavilohi 2025

Harri Syrjäsen maailman paras graavilohi

Katso yllä olevalta videolta, miten tunnetut kokit valmistavat graavilohensa ja testaa itse kotona!

JouluruokaGraavilohiRuokaKalaHuomenta SuomiMakuja
Toimittajan kuva
Petra Tuominen
MTV Uutiset

Petra Tuominen työskentelee MTV Uutisissa ruokatoimittajana.

Tuomisen vastuulla ovat Makuja-ruokasivuston uutiset ja reseptit sekä Huomenta Suomen ruokasisällöt.

Voit olla Tuomiseen yhteydessä esimerkiksi ruoka-, juoma-, ravintola- ja reseptiaiheisiin juttuvinkkeihin liittyen.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen "huikean tuotekehittelyn tulos" – onko tässä maailman paras graavilohi? Harri Syrjäsen graavilohi on parasta ikinä: "Huikean tuotekehittelyn tulos""Paras, jonka olet ikinä tehnyt" – Harri Syrjäsen graavilohiresepti on "huikean tuotekehittelyn tulos" Harri Syrjänen neuvoo, kuinka valmistuu taivaallinen toast skagen: "Helppo tehdä"Mausteinen kanakeitto sopii talvipäiviin – testaa Harrin resepti!Harri Syrjänen esittelee "huikean tuotekehittelyn tuloksen" – pitkän treenin jälkeen syntyi täydellisen graavilohen resepti