Vanhemmat tappelevat joulun hittilahjasta – viedäänkö pian käsistä myös Suomessa?

Tämän joulun hittilahjan suosio yllätti jopa valmistajan. Kauppojen hyllyt saadaan todennäköisesti täytettyä vasta ensi vuoden puolella. 

Tänä jouluna lukuisten lasten lahjatoivelistaan on kirjoitettu Hatchimals, interaktiivinen muna. Kyseinen lelu on noussut niin suosituksi, että ainakin Isossa-Britanniassa se on myyty loppuun useimmista lelukaupoista jo kuukausia ennen joulua. Suomessa soitto muutamaan suureen leluliikkeeseen paljastaa, että ainakin vielä Hatchimals-leluja näyttää löytyvän hyvin kauppojen hyllyiltä.

Hatchimals- lelun vetovoima perustuu jännitykseen ja odotukseen. Koskaan ei voi tietää, milloin muna kuoriutuu ja sen sisällä oleva leluhahmo saadaan esiin. Munasta kuoriutunut hahmo on vuorovaikutuksessa lapsen kanssa; se tanssii, leikkii ja pitää ääntä. 

Valmistaja ei halua yhdenkään lapsen pettyvän 

Monen lapsen ja vanhemman harmiksi leluyhtiön verkkosivuilla kerrotaan, että vähittäiskauppojen hyllyt saadaan todennäköisesti täytettyä vasta ensi vuoden puolella. Moni epätoivoinen vanhempi onkin ottanut nyt Twitterin avukseen ryhtyessään metsästämään tätä suosikkituotetta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Suuri suosio on valmistaja Spin Cityn mukaan saanut aikaan myös negatiivisen ilmiön. Kyseisen lelun käsiinsä saaneet ihmiset ovat ryhtyneet nyt kaupittelemaan lelua verkkohuutokaupoissa moninkertaiseen hintaan. Noin 50–60 euron hintaisesta lelusta pyydetään verkkokauppa eBayssa useita satoja euroja. 

Valmistaja kertoo, ettei halua yhdenkään lapsen pettyvän, mutta he eivät myöskään tue luvattomia jälleenmyyjiä.

Lelun suosio ylitti kaikki odotukset 

MTV Lifestyle otti yhteyttä myös Top-Toyn valikoimavastaava Jimmy Olssoniin, joka kertoo Hatchimals-lelujen kuuluvan Suomessa sekä BR-lelun että Toys R:n valikoimaan.

Olssonin mukaan kyseinen lelu on ollut valtava hitti niin Suomessa kuin muiden Pohjoismaiden markkinoilla. Mies pitää lelua suurena innovaationa, jonka suosio perustuu todennäköisesti siihen, että sen kanssa leikkiminen on sekä hauskaa että opettavaista. 

– Myymme jopa enemmän Hatchimalseja kuin odotimme, vaikka odotuksemme olivat korkealla alusta asti, Olsson toteaa.

Olsson kertoo yhtiön työskentelevän kovasti, jotta vähittäiskauppojen hyllyt saataisiin täytettyjä suosikkileluista, mutta valitettavasti uusi erä näyttää näillä näkymin saapuvan vasta joulun jälkeen.

– Suosittelemme asiakkaita, jotka eivät löydä Hatchimalseja paikallisten kauppojensa hyllyiltä, käymään verkkokaupoissamme br-lelu.fi ja toysrus.fi, Olsson neuvoo suomalaisasiakkaita. 

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja