Mainos

Kosovo-välittäjä perää realismia neuvotteluihin

Kosovo-neuvotteluja johtava Albert Rohanin mukaan serbien ja albaanien neuvottelut eivät automaattisesti merkitse Kosovon itsenäistymistä.

Kosovo-neuvotteluja johtava Albert Rohan peräänkuulutti tänään "realismia" neuvottelujen osapuolilta. Rohanin mukaan kansainvälinen yhteisö on tehnyt Kosovon asukkaille selväksi, etteivät serbien ja albaanien neuvottelut automaattisesti merkitse Kosovon itsenäistymistä.

Samoin Kosovon johdolle on Rohanin mukaan painotettu, että maakunnassa vähemmistönä olevien serbien kohtelua on parannettava. Kosovon serbeille puolestaan on tähdennetty, että heidän on tultava mukaan Kosovon tulevaisuutta koskevaan työhön ja kaikki mahdolliset boikotit vain kääntyvät itseään vastaan, Rohan jatkoi.

Rohan antoi lausuntonsa EU:n kansallisten parlamenttien ulkopoliittisten valiokuntien puheenjohtajien konferenssin yhteydessä.

Itävaltalainen ex-diplomaatti viittasi jälleen Kosovo-neuvottelujen vaikeaan lähtökohtaan: Kosovon albaanijohto ei aio hyväksyä mitään muuta kuin itsenäisyyden, mikä taas on juuri se ratkaisu jota Serbia ei voi hyväksyä.

Päävälittäjä Martti Ahtisaaren varamies Rohan on johtanut Wienissä käytäviä Kosovo-neuvotteluja. Aiemmin tässä kuussa kerrottiin, että neuvotteluissa oli saatu aikaan pientä edistystä.

(MTV3-STT-APA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.