Kosmetiikkatuotteet nuorelle tytölle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, mitkä tuotteet sopivat nuorelle tytölle, miten punoittavia poskia tulisi hoitaa ja kuinka tehdä silmämeikki, kun toisessa silmässä on pluslinssi ja toisessa miinuslinssi.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Nuoren tytön kosmetiikkatuotteet

Moi! Olen 12-vuotias ja olen aloittanut meikkaamisen. Eihän meikkaamisestä ole mitään haittaa iholleni? Miten hoidan sitä jos ihoni on normaali? Mitä ripsiväriä suosittelet joka erottelee hyvin? Levitän puuterin aina puuterihuiskulla. Eikös sillä levity tasaisesti? Miten saa erotellut ripset? Kiitos vastauksista!

Riian vastaus:

Moikka! Meikkaamisesta ei ole haittaa ihollesi, mikäli puhdistat meikit aina huolella etkä mene nukkumaan meikit kasvoilla. Kosteutus aamuin ja illoin sekä puhdistusmaito ja kasvovesi aamuin illoin takaavat sen, että ihosi pysyy kunnossa meikkaamisesta huolimatta.

Normaalille iholle kannattaa testata Nivean uutta Teint Delight -geelimeikkivoidetta. Se kosteuttaa ihoa ja tasoittaa luonnollisesti. Puuterin voi hyvin levittää joko siveltimellä tai vipalla ja meikkivoiteen käsin, siveltimellä tai sienellä. Hyvä ripset erotteleva maskara on Nivean Volume Nanodefition, joka myös tuuhentaa ripset upeiksi.

Silmämeikki roikkuville luomille

Miten laittaisin luomivärin ja muun silmämeikin, kun luomeni roikkuvat ja ripseni ovat lyhyet ja kääntyvät nukkuessa sivulle? Ikää on kertynyt jo 60v, mutta en haluaisi vielä alkaa näyttää harmaalta hiireltä. Toivottavasti osaat auttaa. Kiitos etukäteen vastauksestasi.

Riian vastaus:

Heippa! Kun luomet alkavat laskeutua iän myötä, kannattaa silmämeikki tummentaa ja pitää mattapintaisena. Tumma luomivärisävy häivyttää "pussia " ja väri kannattaa levittää liikkuvan luomen yläpuolelle niin, että kun katsot kohtisuoraa peiliin, luomiväri näkyy selkeästi eikä ole piilossa liikkuvalla luomella.

Sinun kannattaa siis hankkia yksi tumma ja mattapintainen luomiväri sekä vaaleampi sävy häivytystä varten.

Rajaukseen sopii erinomaisesti pehmeä ja helposti luomelle levittyvä Soft Liner -rajauskynä. Harjoitus tekee mestarin, eli ei muuta kun pari sivellintä, luomivärit ja peilin eteen! Ripsiväriksi suosittelen sinua kokeilemaan taivuttavaa Nivean Eyes Wide Open maskaraa, joka avaa katsetta hyvin sen nostaessa ripsiä kauniille kaarelle.

Apu punoittaville poskille

Miten saa punoituksen poskilta pois? Telkkarissa puhuttiin jostain happokuorinnasta. Onko siihen mitään keinoa, millä saisi vaalean ihon poskiin?

Riian vastaus:

Couperosa-ihoa eli laajentuneita pintaverisuonia kannattaa hoitaa herkän ihon rauhoittavilla tuotteilla. Kuorinta saattaa usein lisätä punoitusta, koska ihon toiminnot aktivoituvat. Itse suosittelisin siis välttämään punoittavien alueiden kuorimista liian voimakkailla tuotteilla.

Peitevoiteet häivyttävät punoitusta. Nivean Stay On Cover Stick on helppo ja kätevä apu punoittavien poskien piilottamiseen. Kosmetologit tekevät myös hoitoja herkälle couperosa-iholle, joten kannattaa kääntyä ammattilaisen pariin jos kotihoito ei tunnu tuovan helpotusta ongelmaan.

Siisti rajaus silmiin

Hei! Miten kajaleista saa siistit eye linerillä? Minulla tulee aina katkoviivoja ja epätasaisia kohtia. Saako hyvän tuloksen vain harjoittelemalla vai olisiko sinulla jotain neuvoa joka helpottaisi eye linerin käyttöä?

Riian vastaus:

Harjoittelemalla linerit onnistuvat varmasti! Hyvä keino on tehdä rajaus

näin: Pidä silmät auki, pidä peili alapuolella niin että silmäsi katsovat alapäin kohti peiliä jolloin luomet ovat tasaiset. Käytä sivellintä lappeellaan, älä piirrä eyelinerin kärkiosalla. Tee pientä katkoviivaa, ja yhdistä lopuksi viivat yhdeksi siistiksi viiruksi. Jos lopputulos on edelleen epäsiisti, ota kapeaan siveltimeen tummaa luomiväriä ja paikkaa rajaus sillä siistiksi.

Oikean meikkisävyn valinta

Olen yrittänyt etsiä itselleni sopivan väristä meikkivoidetta ja puuteria, mutten ole vain löytänyt. Aina joko tulee liian tumma tai liian vaalea, siispä ihoni väri muuttuu melkein joka kuukausi. Tarvitsen apua oikeasti. Kun otan äitini mukaan ja yritämme hankkia minulle sopivan värisen, meitä ei koskaan onnista. Pitäisikö minun käydä jossakin meikkiliikkeessä ja kysyä joltain ammattilaiselta apua meikkivoiteen ja puuterin valintaan?

Riian vastaus:

Ammattilaisen apuun kannattaa todella luottaa! Mene kauppaan ja pyydä avuksesi myyjää. Kerro ongelmasi ja anna hänen kokeilla meikkivoide koko kasvoillesi, niin että näet sävyn varmasti olevan ihonväriisi oikea. Käy vielä varmistamassa sävy ulkona luonnonvalossa, jotta loisteputkien valot eivät hämää lopputulosta. Nivealta löytyy hyviä meikkivoiteita, joten anna ammattilaisen suositella niistä sinun ihotyypillesi sopivin.

Jos sinulla on värivalikoimaa kotona jo reilusti, voit sekoittaa niistä nykyiseen ihonväriisi sopivan sävyn. Ota vaaleampaa ja tummempaa meikkivoidetta kädenselällesi ja sekoita, kokeile välillä kasvoille, jotta tiedät pitääkö väriä vielä vaalentaa tai tummentaa.

Näyttävä silmämeikki miinus- ja pluslinssiselle

Miten voisin saada näyttävän meikin juhlaan? Minulla on silmälasit ja vasemmalla puolella on miinuslinssi ja oikealla pluslinssi. Tavallisesti käytän vain ripsiväriä, koska muuten silmäni näyttävät vielä erikoisimmilta.

Riian vastaus:

Moikka! Koska silmälasisi ovat toinen plussaa ja toinen miinusta, on aika haastavaa tehdä silmämeikistä kovin tummaa tai taas toisaalta hyvin vaaleaa. Suosittelen sinua siis rajaamaan silmät vahvasti Nivean Liquid Eyelinerilla, hieman viistosti ja vaikka kissamaisesti - se toimii juhlameikissä takuuvarmasti! Levitä liikkuvalle luomelle haluamasi vaalea sävy. Meikkaa ripset huolella Volume Nanodefinition Mascaralla, joka antaa ripsille sekä volyymia että erottelee ne tarkasti. Panosta huulimeikkiin. Punaa huulesi asuusi sopivaksi. Muodikkaita syksyn sävyjä ovat tummat punaiset, luumut ja vahvat rusinan ruskeat. Huulipuna on syksyn trendikkäin meikkituote, joten punatut huulet saavat juhlissa varmasti ansaitun huomion! Mukavaa juhlaan valmistutumista sinulle!

Ripsiväri herkille silmille

Olen 27-vuotias nainen. Haluaisin vinkkejä ripsivärin valintaan herkille silmille. Minulla on silmälasit ja herkät silmät. Olen käyttänyt herkille silmille tarkoitettua ripsiväriä, mutta silti laiton jälkeen silmäni alkavat punoittaa.

Riian vastaus:

Kaikki Nivean ripsivärit sopivat herkkäsilmäisille ja piilolinssien käyttäjille. Testaa esimerkiksi Lash Revolution Mascaraa, jossa on kuminen harja. Ainakaan harjaksinen harjaosa ei siten ärsytä silmiäsi.Tämä ripsari pidentää, antaa kaarevuutta ja meikkaa ripsiin todella intensiivisen sävyn. Testaa!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat