Koskettava viimeinen kuva: 60 vuotta kestäneelle rakkaustarinalle sydäntä särkevä päätös – 80-vuotias antoi syöpäsairaalle miehelleen kuolettavan juoman

2:18
Yksi hetki voi ajaa itsemurhaan.

Tytär julkaisi vanhasta pariskunnasta otetun viimeisen valokuvan. Tapaus on saanut monet vaatimaan muutoksia avustettuun itsemurhaan liittyvään lakiin.

Englantilainen Joy Munns, 54, julkaisi Twitterissä kuvan vanhemmistaan Mavis ja Dennis Ecclestonista. Kuvassa vanha pariskunta makaa vierekkäisillä sairaalasängyillä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joy kertoo twiitissä, että hänen äitiään syytettiin murhasta. 80-vuotias Mavis oli yrittänyt tehdä itsemurhan yhdessä syövän riuduttaman miehensä kanssa, jotta tämä pääsisi tuskistaan.

– Tämä oli 60 vuoden rakkaustarinan loppu, ei murha, tytär kuitenkin toteaa.

Mavis selvisi

Mavis oli antanut reseptilääkettä sisältävää juomaa miehelleen ja juonut sitä myös itse.  Pariskunta löydettiin tajuttomina ja kiidätettiin sairaalaan helmikuussa 2018, kertoo muun muassa Yahoo.

Jälkeensä pariskunta oli jättänyt 14-sivuisen itsemurhaviestin, jossa kerrottiin parin päättävän elämänsä "huonon terveyden, ahdistelun ja naapuruston kireiden suhteiden" vuoksi. Kirjeessä pariskunta vakuutti tehneensä päätöksen vakain mielin.

Mavis onnistuttiin elvyttämään sairaalassa, mutta Dennisillä, 81, oli elvytyskielto vuonna 2015 diagnosoidun suolistosyövän vuoksi. 

"Hyvää yötä, rakas"

Oikeudenkäynnissä kerrottiin, että Dennis kuoli myöhemmin sairaalassa pidellen kädestä vaimoaan. Pariskunta makasi vierekkäisillä sairaalasängyillä. Mavis kertoi valamiehille aviomiehensä anelleen apua elämänsä päättämiseen ja antanut ohjeet sen tekemiseen. Vaimo ei kadu apuaan ja totesi, että tekisi sen uudelleenkin.

"Hyvää yötä, rakas" olivat Dennisin viimeiset sanat.

Kaksi viikkoa kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen Mavisin syytteet puolitoista vuotta sitten tapahtuneesta kuolemasta lopulta hylättiin. Tapaus on kuitenkin herättänyt keskustelua avustettuun itsemurhaan liittyvästä laista. Tällä hetkellä se on Briteissä laitonta. Mavisin perhe vaatii muutoksia lakiin. Perhe on myös kritisoinut vanhuksen kohtelua prosessin aikana.                      

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Yahoo, Metro, Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja