Koskettava episodi: Ari Lahti sai kylmiä väreitä Teemu Pukin puheesta – "Tosi hieno mies"

Vuoden urheilijana ylivoimaisella äänivyöryllä palkittu Teemu Pukki piti Urheilugaalassa koskettavan palkintopuheen, jossa hän kiitti muun muassa läheisiään. Suomen jalkapallomaajoukkueen ja Norwichin maalitykki totesi, ettei olisi joitain vuosia sitten osannut unelmoidakaan tällaisesta. Puhe teki monien tavoin vaikutuksen myös Palloliiton puheenjohtajaan Ari Lahteen.

Pukki sanoi heti alkuun olevansa puheita parempi pelikentillä, mutta painoi sen jälkeen tiskiin ansiokkaan ja kiitellyn, nöyrän puheen. Kiitosta saivat joukkuetoverit, taustajoukot ja lähipiiri.

– Kiitokset omalle perheelle, äidille, iskälle ja siskolle. Ovat aina jaksaneet tukea. Sitten oma ihana vaimo. Kiitokset, että jaksat joka päivä antaa mulle mahdollisuuden tehdä parhaani futiskentällä, Pukki sanaili palkintopuheessaan.

Puhe sai myös Ari Lahden tunteet pintaan.

– Kyllä Teemu oli rehellinen oma itsensä. Tietenkin sellainen aina koskettaa, Lahti sanoi MTV Urheilulle ja jatkoi:

– Minusta on hienoa, että Teemu on kaiken tämän hälinän keskellä pysynyt Teemu Pukkina, eikä ole lähtenyt vetämään mitään roolia. Hän on hyvin rehellinen – sellaisena olen itsekin oppinut hänet tuntemaan. Kyllä tuo kylmiä väreitä sai. Näki huiman suosion ja hänen tyynen tavan ottaa se huomio vastaan. Tosi hieno mies.

Jalkapallo merkinnyt odotettua enemmän

Urheilugaala oli Huuhkajien liitoa. Maalivahti Lukas Hradecky sijoittui Vuoden urheilija -äänestyksessä heti Pukin perässä toiseksi, ja Markku Kanervalle ojennettiin jälleen Vuoden valmentajan pysti. EM-kisoihin edennyt Huuhkajat oli Vuoden joukkue, ja se palkittiin myös vuoden 2019 sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä.

– Kyllä tämä oli jalkapallolle loistava ilta. Tämä kertoo sitä, että jalkapallo merkitsee suomalaisille urheiluihmisille ja muillekin tietyllä tavalla enemmän, mitä osasimme kuvitella etukäteen, Lahti iloitsi.

– Täytyy näin jalkapalloihmisenä sanoa, että meidän täytyy myös nauttia ja iloita näistä palkinnoista.

Kun menee kovaa, aikomuksena on hyödyntää noste parhain tavoin suomalaisessa jalkapallossa ja houkutella entistä enemmän nuoria lajin pariin.

– Pyrimme auttamaan omia jäsenseurojamme kaikin tavoin, että meillä olisi osaavia valmentajia ja pystyisimme ottamaan nuoria aidosti lajin piiriin, niin että he innostuisivat pitkällä tähtäimellä tästä urheilusta.

Katseet kohdistuvat luonnollisesti myös taloudelliseen puoleen. Lahti ounastelee buumin tuovan enemmän rahaa ja mahdollisuuksia panostaa olosuhteisiin.

– Pyrimme saamaan tämän suosion myötä jalkapallon piiriin enemmän taloudellisia resursseja. Ei vain Palloliitto, vaan toivon, että nimenomaan seurat hyötyisivät siitä, koska jalkapallon pelaajakasvatusta tehdään kuitenkin seuroissa, ei Palloliitossa.

"Olemme nähneet lentopallon ja koripallon ongelman"

Kuopion Palloseuran pääomistajakin toimivan Lahden toiveissa ja odotuksissa on, että jatkossa myös Veikkausliigassa nähdään aiempaa enemmän katsojia.

– Kyllä minä luulen, että tulevana keväänä ja kesänä mediahuomio tulee olemaan aika paljon jalkapallon ympärillä. Toivon, että se välittyy myös kotimaiseen jalkapalloon, koska tosiasia on kuitenkin se, että suomalaisten seurojen pitää voida hyvin, jotta tämä buumi jatkuu. Uskon, että meille tulee aika hyvä jalkapallovuosi myös kotimaisessa Veikkausliigassa.

Syteen menneitä esimerkkejä on nähty lentopallossa ja koripallossa, joissa maajoukkueiden menestys ei ole heijastunut kotoisiin pääsarjoihin.

– Olemme nähneet lentopallon ja koripallon ongelman. Luulen, että Veikkausliiga on vähän isompi liiga, ja veikkausliigaseurat ovat jo pidempään yhdessä tehneet töitä katsojien saamiseksi. Uskon, että tämäntyyppisessä tilanteessa kuin liiga tällä hetkellä on, tällainen buumi ja huomio, jonka jalkapallo tulee saamaan ja on saanut, sataa toivon mukaan veikkausliigaseurojen laariin, Lahti summasi.

Lue myös:

    Uusimmat