Marko Anttilan valinta sai kritiikkiä – näin hän itse kommentoi

26:21
Videolla juttua Urheilugaalassa palkituista.

Leijonien viime kevään MM-kultajoukkueen kapteenina toiminut ja ratkaisuotteluissa loistanut Marko Anttila valittiin Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä vuoden jääkiekkoilijaksi. Lopputulos herätti närää eri suunnissa. Nyt Anttila itse kommentoi saamaansa tunnustusta.

Valinta tuli suoraan Vuoden urheilija -äänestyksen perusteella. Anttila sai lajissaan eniten ääniä.

Eri lajien parhaiden lista julkaistiin jo Urheilugaalan alla. Anttilan ykkössijasta heräsi kohu, sillä viime vuonna suomalaiset jääkiekkoilijat esiintyivät edukseen myös lajin mekassa, eli NHL:ssä. Monissa arvioissa nostettiin esille muun muassa Mikko Rantasen, Aleksander Barkovin ja Tuukka Raskin nimet.

Anttilan mukaan hän osasi aavistella, että valinta voisi herättää närää.

– Siitä saa olla kuka vain mitä mieltä tahansa, Anttila sanoo MTV Urheilulle.

– Tarkoitan tuolla sitä, että olen äärimmäisen ylpeä valinnasta – sanotaan siitä sitten mitä sanotaan. Tuo lämmitti mieltä. Olen tehnyt hirveästi töitä urani eteen ja viime kevät oli hienoa aikaa. En ole välttämättä se Suomen taitavin pelaaja, mutta kun pystyi voittamaan jotain isoa, niin onhan se hienoa, että siitä palkitaan, Anttila jatkaa.

Anttilan mukaan hän ei ole seurannut julkista keskustelua valintaan liittyen. Aavistuksellaan hän viittaa yleisiin käsittelykantoihin.

– Yksittäisessä maassa on niin paljon hyviä pelaajia, että jos sieltä yksi valitaan, niin ainahan siitä jotain keskustelua tulee, Jokerit-hyökkääjä miettii.

Jääkiekko taka-alalla

Urheilugaalan alla Anttilaa pidettiin yhtenä potentiaalisena ehdokkaana jopa Vuoden urheilijaksi.

Hän oli lopulta viides.

– Jo itse ehdokkuus oli iso kunnianosoitus. Varmaan taustalla oli se, että pystyin onnistumaan isossa paikassa ja kaikki se, että millainen kaavio meillä oli turnauksen lopussa ja niin edelleen. Pystyin auttamaan joukkuetta ja johtamaan edestä. Ehkä se paikka oli sillä tavalla ansaittu. Mutta varmasti oikea jätkä voitti äänestyksen. Kova kausi ja hieno pelaaja, Anttila viittaa Teemu Pukkiin, joka oli äänestyksen ykkönen.

Jääkiekko jäi lopulta paitsioon gaalan isojen palkintojen kohdalla. Pukki oli Vuoden urheilija, Suomen jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat oli vuoden joukkue ja Markku Kanerva, Huuhkajien luotsi, oli vuoden valmentaja.

Yllättivätkö nuo valinnat jollain tapaa?

– En mä tiedä yllättikö. Noita on niin vaikea vertailla. Huuhkajille ensimmäinen on aina ensimmäinen – se täytyy muistaa. Se heidän suoritus oli fantastinen. Mun on vaikea arvioida noita sen enempää – varmaan sama juttu oli myös äänestäjillä. Nuo molemmat olivat isoja suorituksia, vaikea niitä on pistää järjestykseen, Anttila pohtii, jatkaen:

– Siitä olen iloinen, että joukkueurheilu on pinnalla Suomessa. Mulle itselle on ollut aina tärkeää olla ryhmän kanssa tekemässä asioita. Hienoa, että joukkueurheilu saa arvotusta.

Joko uusi Vuoden urheilija -kampanja on käynnissä?

– Heh. Kyllähän tässä tekemistä riittää, Anttila hymähtää.

– Pyrin parantamaan koko ajan. Tuossa oli hyvä jakso marras-joulukuussa. Pitää vain jatkaa tuosta.

– Yritetään joukkueena voittaa jotain. Silloin yksilöt nousevat esille, niin kuin viime keväänä kävi. Siinä tapauksessa myös yksilöt voivat voittaa jotain tuollaista, Anttila pohtii.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja