Koruyritys tutki, kuinka paljon bakteereja sormuksesi alla on – tätä et halua lukea

Näin peset kätesi ja suojaudut tartunnoilta 1:15
Katso tämäkin! Näin peset kätesi ja suojaudut tartunnoilta.

Sormuksen lisäksi myös kello todella kannattaisi poistaa käsienpesun ajaksi, paljastaa korumyyjän testi.

Sormukset tulisi poistaa käsienpesun ajaksi, ja sille todella on hyvä syy! Kelloja ja sormuksia myyvä Est1897 teki vuonna 2020 kokeen, jossa tutkittiin, paljonko korujen alle kertyy likaa.

Kokeessaan Est1897 otti näytteitä kihlasormusten ja kellojen alta sekä korvakorujen takaosista. Koruja oli käytetty ennen tätä viikon ajan.

Näytteet asetettiin elatusainetta sisältäviin petrimaljoihin ja jätettiin huoneenlämpöön 74 tunniksi.

– Käytimme steriiliä tekniikkaa mitataksemme bakteerien kasvua ja saimme tietää, että korusi ovat paljon saastaisempia kuin saatat olettaa, korubrändi kuvailee.

20 000 erilaista bakteeripesäkettä

Kellon näytteeseen kasvoi 20 000 erilaista bakteeripesäkettä. Näytteestä löytyi useita erilaisia bakteereja, kuten stafylokokkia ja erilaisia sieniä. Sormusnäytteeseen pesäkkeitä kasvoi 504, korvakorunäytteeseen 485.

Etovimmaksi koruksi julistettiinkuitenkin kellon sijaan sormus, sillä siitä löytyi määrällisesti eniten erityyppisiä bakteereja, kuten stafylokokkia, sientä ja mustaa hometta. Kellossa erilaisia pöpöjä oli "vain" neljä.

– Kello tuotti enemmän bakteerikolonioita kuin sormus, luultavasti siksi, että emme yleensä poista kelloa, kun pesemme käsiä, koruvalmistaja analysoi.

"Uskomme, että nämä tulokset olisivat olleet paljon huolestuttavampia..."

Suurin osa bakteereista oli hyvälaatuisia, eivätkä ne yleensä aiheuta ongelmia. Jos iho kuitenkin on rikki, bakteerit saavat elellä pitkään ja korun käyttäjällä on immuunipuute, tilanne voi olla toinen.

Lisäksi Est1897 huomauttaa, että koe tehtiin vuonna 2020, kun moni koronapandemian myötä oppi pesemään käsiään oikein.

– Koska koko maa pesee käsiään juuri nyt enemmän kuin yleensä, uskomme, että nämä tulokset olisivat olleet paljon huolestuttavampia, jos sormus olisi ollut sormessa pidempään, tai jos kunnollisia käsinpesutekniikoita ei käytettäisi, Est1897 kirjoittaa.

Katso myös: Puhdistuvatko vanhat puukauhat kuumassa vedessä?  MTV testasi kohutun keittokikan – katso lopputulos:

Mitä tapahtuu, kun puiset keittiövälineet laittaa kiehuvaan veteen? MTV testasi kohutun kikan – katso lopputulos 0:31

Lue myös:

    Uusimmat