Moni korvakorujen käyttäjä on huomannut, että helyt alkavat haista epämiellyttävältä. The Sun paljastaa ällöttävän syyn löyhkälle.
”Korvajuustoksikin” kutsuttu ilmiö on helppo havaita nenällään ja silmillään. Ummehtunut ja huonolla tavalla juustoa muistuttava haju esiintyy tavallisesti yhdessä harmaahkon tahman kanssa korvakorun takaosassa.
Kyseessä on hieman ällöttävä, mutta täysin normaali ilmiö, josta lähes kaikki korvansa lävistäneet ovat jossain vaiheessa kärsineet. Korvajuusto koostuu hiestä, bakteereista, talista ja kuolleista ihosoluista, jotka kertyvät korvalehteä painavan korvakorun takaosaan ja alkavat haista.
Tahmaa ilmenee erityisesti uusien korvalävistysten kanssa, kun keho reagoi ihon lävistämiseen. Myös samojen korvakorujen pitkäaikainen käyttö ja korvalehtien venyttäminen lisäävät todennäköisyyttä korvajuuston ilmaantumiselle.
LUE MYÖS: Sorrutko sinäkin tyypillisiin virheisiin? Meikeissä lymyilee vaarallinen yllätys – trendikäs tuote pahin kaikista
Ratkaisu haiseviin korvakoruihin
Korvajuuston syntymistä voi ehkäistä pitämällä huolta siitä, että korvien alue on puhdas ja kuiva sekä välttämällä korvakorujen pitämistä pitkiä aikoja putkeen. Korvakoruja ei tulisi kosketella likaisin käsin.