Se on neljä kertaa likaisempi kuin julkinen vessanpönttö, ja kosket siihen päivittäin paljain käsin – arvaatko mikä?

1:28
Vantaalaisella huoltoasemalla tankkaamisesta huolehtii robotti.

Söisitkö lounasta yleiseltä vessanistuimelta? Ehkä kannattaisi. Ainakin mieluummin kuin autossasi. Autosi sisäpinnoilla nimittäin oleilee keskimäärin 700 eri bakteeria.

CarRentals.com kysyi tuhannelta autoilijalta kuinka usein he puhdistavat autonsa sisäpinnat. Kyselyyn vastanneista peräti 32 prosenttia sanoi puhdistavansa auton sisäosat vain kerran vuodessa. 12 prosenttia kertoi, ettei ikinä puhdista auton sisäpintoja.

Miksi autoa sitten pitäisi puhdistaa sisäpuolelta?

Jos autossa syö, kannattaa kyllä miettiä mihin koskee siinä samalla. On myös hyvä tiedostaa, että sisäverhoilulle kaatuneesta ruoasta bakteerit lisääntyvät nopeasti varsinkin auringonpaisteessa.

CarRentals.com selvitti myös kuinka paljon bakteereita on neliösenttimetrin kokoisella alueella auton sisäpinnoilla. Tulokset ovat järkyttäviä. Ratissa on peräti 629 bakteeria ja muita mikrobeja neliösenttimetrissä. Se on siis kuusi kertaa yhtä likainen kuin matkapuhelimen näyttö, neljä kertaa likaisempi kuin vessapöntönistuin ja kaksi kertaa likaisempi kuin hissin nappi.

Kannattaa muistaa, että vaikka puhdistaisitkin rattisi ja muut sisäpinnat huolellisesti, tuot jatkuvasti uusia pöpöjä autoon. Esimerkiksi tankatessa pidät kädessä pumppua, joka on 11 815 kertaa yleistä vessanistuinta likaisempi. Pidä siis auton sisäpinnat puhtaana. Pyyhi pinnat säännöllisesti, imuroi tai pese istuinpehmusteet ja matot ja muista vaihtaa ilmansuodatin. Auton avaimetkin voi aika-ajoin puhdistaa.

Lähteet: Carbuzz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja