Mainos

Korruptio nakertaa Venäjää

Venäjän virkaa tekevä pääsyyttäjä Juri Tshaika on huolissaan maan korruptoitumisesta. Hänen mielestään lahjonnasta kiinni jääneet viranomaiset selviävät oikeudessa ehjin nahoin. Uutistoimisto Interfaxin mukaan Tshaika sanoo virkavallan korruptoitumisen yltävän jo ennenkuulumattomiin mittoihin.

-Vain Venezuela, Nigeria, Pakistan ja Camerun menevät meidän ohitsemme, Tshaika totesi maansa tilasta.

Viime vuoden aikana lahjontasyytteiden takia vankilaan lähetettiin yli 2 000 virkamiestä. Se ei ole Tshaikan mielestä kuitenkaan tarpeeksi, sillä niin monet muut ovat onnistuneet välttämään tuomion. Venäjän entinen pääsyyttäjä Juri Skuratov ilmoitti eilen luopuvansa virastaan vedoten heikentyneeseen terveyden tilaansa. Venäjän pääministeri Jevgeni Primakov on tehnyt lahjonnanvastaisesta taistelusta yhden hallituksensa päätavoitteista. Lisäksi syyttäjän virasto on käynnistänyt useaa lahjontajuttua koskevat tutkimukset.

Monet politiikan tarkkailijat epäilevät kuitenkin Primakovin mahdollisuuksia kitkeä korruption juuria. Lahjonta on piinannut maata jo vuosisatojen ajan, ja sen sanotaan olleen syynä myös edellisen liberaalin hallituksen epäonnistumiselle.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.