Koronatartuntojen määrä kasvaa, miten käy festareiden? – tapahtumajärjestäjä: "Suomalaiset ovat ansainneet nyt ilonpidon"

Pahentuneesta koronatilanteesta huolimatta Suomessa järjestään loppukesän aikana vielä useita festivaaleja. Festivaalit toteutetaan koronatilanteen vuoksi kuitenkin ennakoitua pienempinä.

Tapahtumateollisuudelle lukuisat festivaalit ovat kauan odotettu piristys.

Koronatilanteen kehittyminen huonompaan suuntaan on pitänyt festivaalien järjestäjät varuillaan jo useiden viikkojen ajan, sillä monen järjestäjän tuoreessa muistissa ovat vielä viime kesän tapahtumat.

Tuolloin useita festivaaleja jouduttiin peruuttamaan koronapandemian seurauksena.

– Tiukkaa tilannetta tämä on ollut koko talvi ja viime kesästä lähtien. Eihän tietysti viime kesänä kukaan olisi osannut kuvitella, että tänäkin kesänä on näitä samoja samantapaisia ongelmia odotettavissa mitä oli viime kesänä, sanoo Down By The Laiturilla työskentelevä tapahtumajärjestäjä Henri Kulmala.

Suomessa on tarkoitus järjestää useita pieniä ja keskisuuria festivaaleja pelkästään elokuun aikana. Tapahtumateollisuudelle festivaalien järjestäminen onkin kauan kaivattu valonpilkahdus koronapandemian keskelle.

– Meillähän on ollut teemana DBTL:ssä, että olemme kesämme ansainneet. Kyllä me olemme sitä mieltä, että suomalaiset ovat ansainneet nyt ilonpidon ja kesäfestivaaleja. Kunhan ne tehdään vastuullisesti ja jokainen on talkoissa mukana, Kulmala sanoo.

Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltomäki toivoo, että festivaaleilla kävijät noudattaisivat ohjeita.

– Järjestäjät ovat nähneet todella paljon vaivaa siihen, että nämä festivaalit olisivat turvallisia. Ne kuitenkin toteutetaan ulkotiloissa. Tilaa on usein reilusti ja pystytään noudattamaan turvavälejä. Paljon jää kävijöiden vastuulle, Peltomäki sanoo.

Ensimmäinen koronakesä opetti, että festivaaleja on mahdollista järjestää myös onnistuneesti kiristyneistä koronarajoituksista huolimatta. Onnistumiseen uskotaan jälleen, vaikka koronapandemia koetteleekin festivaalien taloutta toistamiseen.

– Koitetaan nyt parhaamme ja uskotaan, että ihmiset pitää hauskaa ja käyttää meidän palveluita. Eiköhän tämä tästä, Kulmala sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat