Tapahtuma-ala on nyt toipumisprosessinsa kynnyksellä: "Yhtäkään harkitsematonta päätöstä ei voida enää nähdä"

2:46
Miltä näyttää festarikesä 2022? Tapahtumateollisuus ry:n johtaja kertoo tulevista näkymistä

Tapahtuma-ala tarvitsee yhä taloudellista tukea elpymiseen, vaikka koronarajoitukset eivät pian enää rajoita tapahtumien järjestämistä.

Kaikki koronan takia yleisötapahtumille asetetut rajoitukset poistuvat lokakuun alussa myös Uudellamaalla. Näin ollen kaikkialla Suomessa voi saleihin ja urheilukatsomoihin ottaa vapaasti yleisöä. Tapahtumissa on yhä huolehdittava hygieniasta ja järjestyksestä ruuhkien välttämiseksi.

Tapahtumateollisuus ry:n johtaja Maria Sahlstedtin mukaan käsillä on tapahtuma-alan toipumisprosessin alku.

– Varmasti toivutaan ennalleen jossain kohtaa. Kyse on enemmin siitä, kauanko se toipuminen ottaa ja pitäväthän kaikki oleelliset tahot todella huolen siitä, että pääsemme kaikilta osin toipumaan.

Putoaako kysyntä pysyvästi?

Tuoreen tutkimuksen mukaan suurten kaupunkien asukkaista 40 prosenttia arvioi, että pandemia on muuttanut omaa kulutusta varovaisemmaksi muun muassa konserttien ja teattereiden suhteen.

Kävijämäärien pysyvä putoaminen olisi Sahlstedtin mukaan alalle haaste. Toistaiseksi kysyntä on kuitenkin runsasta.

– Me tiedämme, että nyt on paljon kysyntää sekä kuluttaja- että yritysasiakaspuolella tapahtumia kohtaan. Luottamusta pitää rakentaa.

Yhteistyöhön Sahlstedt kutsuu myös päättäjiä ja viranomaisia.

– Viestin pitää nyt olla hyvin selkeä sen osalta, että tapahtumiin on vihdoin luvallista tulla. Yhtäkään tällaista harkitsematonta päätöstä ei voida enää nähdä, koska ne ovat meidän alallamme hyvin tuhoisia.

Toimiala on saanut taloudellista tukea koronakriisin aikana noin reilu 200 miljoonaa euroa. Menetyksissä puhutaan miljardeista.

– Taloudellista tukea tarvitaan jatkossakin. Ilman sitä tämä elpyminen ei käynnisty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja