Koronakommenteillaan järkyttänyt F1-pomo selventää lausuntoaan: leiri oli tarkoitus perustaa, muttei viruksen tartuttamista varten

1:29
Helmut Markon kommentti koronaviruksesta puhututti C Moren Urheilusuorassa.

Kohun ideallaan koronaviruksen tartuttamisesta kuljettajiinsa aikaansaanut F1-tallipomo Helmut Marko kertoo, että hänen sanansa ymmärrettiin väärin. Tarkoitus ei ollut hänen mukaansa perustaa mitään leiriä juuri koronavirukselle altistamista varten.

Marko kohautti ideallaan itävaltalaisen ORF-kanavan haastattelussa. Siinä 76-vuotias Red Bull -pomo sanoi ehdottaneensa viruksen tartuttamista 8-10 kuskiinsa, muun muassa Max Verstappeniin ja Alexander Alboniin, jotta nämä olisivat terveitä kauden lopulta alkaessa.

Kuskit olivat tyrmänneet ajatuksen ja vielä suurempaa vastarintaa tuli, kun kommentti erillisestä koronalle altistettavien leiristä tulivat julki tv-haastattelussa.

Marko kertoo nyt Auto Bild -lehdelle, ettei tarkoittanut asiaa aivan näin kirjaimellisesti. Samalla tiimipomo väittää, ettei edes aikonut tartuttaa virusta kuskeihin.

– Ei se tietenkään ole totta. Kyse ei ollut siitä, että se tartutettaisiin tarkoituksella jollekin. Se tuli väärin haastatteluun, koska sitä oli myös leikattu kokoon, Marko sanoo ORF:n haastatteluun viitaten.

Marko on tuohtunut Itävallan mediassa vellovasta koronavirusuutisoinnista.

– Joka tapauksessa yksi asia on varmaa: minä en lähetä lapsiani vapaaehtoisesti sotaan, Marko vertaa.

Marko kertoi aiemmin, että uskoo sairastaneensa koronaviruksen jo helmikuussa. Kymmenen päivän kuumeesta toivuttuaan hän näki sen olevan vielä paremmin mahdollista nuorille kuljettajille.

– Jos henkilöt minun iässäni, kaikista suurimmassa riskiryhmässä, voivat selvitä taudista, niin voi todellakin sanoa, että nuoret ja hyvin treenatut urheilijat, kuten meidän kisakuskimme, voivat olla ainakin vähemmän peloissaan sen seurauksista, Marko selvittää.

– Se oli ainoa syy, miksi harkitsimme harjoitusleiriä koronaviruksen vaarasta huolimatta. Ennen kaikkea sen (leirin) tarkoitus oli eristää pojat ja pitää heidät kunnossa, mutta missään vaiheessa ei ollut puhetta tarkoituksellisesta tartuttamisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja