F1-pomon haastattelu aiheutti kohun – kiistää lausuneensa pöyristyttävää kommenttia: "En tietenkään halunut tehdä niin"

4:27
Suuri osa koronatartunnan saaneista ei saa oireita – veriryhmällä saattaa olla vaikutusta oireiden voimakkuuteen

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko sanoo tulleensa ymmärretyksi väärin, kun hänen kerrottiin suunnitelleen kuljettajiensa altistamista koronavirukselle.

Lukuisat moottoriurheilusivustot ympäri maailman kertoivat maanantaina itävaltalaisen ORF-kanavan tekemästä haastattelusta, jossa Marko kertoi ideoineensa kuljettajilleen harjoitusleiriä, jonka aikana näiden olisi turvallista saada tartunta.

– Se olisi optimaalinen hetki saada tartunta, Marko sanoi haastattelussa muun muassa Motorsportin mukaan.

On sanomattakin selvää, että tällaiset otsikot nostattivat F1-piireissä valtavan kohun.

Marko on sittemmin täsmentänyt lausuntojaan saksalaisen Auto Bildin haastattelussa. Hän vakuuttaa, ettei sanonut missään vaiheessa niin, että Red Bull -kuljettajat pitäisi tartuttaa tarkoituksella.

Marko sanoo esittäneensä ensin vain idean harjoitusleiristä, ja tämän jälkeen häneltä kysyttiin, mitä tapahtuisi, jos kuljettajat saisivat tartunnan. Tähän Marko kertoo sitten vastanneensa ylempänä mainitulla tavalla.

– En tietenkään haluaisi tehdä niin. Kyse ei ollut missään vaiheessa siitä, että tartuttaisimme jonkun takoituksella. Se asia esitettiin haastattelussa väärällä tavalla, koska se kaikki oli leikattu yhteen, Marko sanoo Auto Bildille.

– Mitä tahansa tapahtuukin, yksi asia on varma: en lähetä lapsiani sotaan vapaaehtoisesti, hän jatkaa vertauskuvallisesti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja