F1-pomo paljasti pöyristyttävän ideansa: halusi järjestää kuljettajilleen koronavirusleirin ja sairastuttaa heidät tahallaan – "Sanotaanko niin, että vastaanotto ei ollut kovin hyvä"

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko aiheutti taannoin hämmennystä, kun hän sanoi toivovansa, että Max Verstappen saisi koronavirustartunnan. Nyt 76-vuotias itävaltalainen laukoo vielä erikoisempaa tekstiä.

Marko on saanut jostain päähänsä, että olisi hyvä, jos Red Bullin kuljettajat saisivat koronavirustartunnan nyt, sillä he olisivat näin immuuneja virukselle sitten, kun F1-kausi joskus alkaa. Logiikka ei ole täysin aukoton.

Tämänhetkisen tiedon valossa koronaviruksen sairastaneille kehittyy kyllä immuniteetti virusta vastaan, mutta sitä ei tiedetä, miten pitkään tuo immuniteetti suojaa.

Markon ajatuksena oli, että Red Bull järjestäisi kuljettajilleen leirin, jossa nämä altistettaisiin virukselle.

– Se olisi optimaalinen hetki saada tartunta, Marko sanoi muun muassa Motorsportin mukaan itävaltalaiselle ORF-kanavalle.

– He kaikki ovat vahvoja, nuoria ja terveitä miehiä. Näin he kaikki olisivat valmiita, kun kausi alkaa. MM-sarjasta tulee todennäköisesti todella rankka.

Markon idea tyssäsi muiden vastustukseen.

– Sanotaanko vaikka niin, että vastaanotto ei ollut kovin hyvä.

Tahallisen koronaviruksen tartuttamisen sijaan Red Bullin ja Markon tavoite on nyt se, että kuljettajat saadaan huippukuntoon.

– Esimerkiksi Max ajaa tällä hetkellä enemmän kuin normaalilla kaudella. Hän kilpailee virtuaalisesti, joskus monta kertaa päivässä. Samaan aikaan kaikilla kuljettajilla on oma fysioterapeutti, joka auttaa heitä harjoittelussa.

– Jos kausi käsittää 15–18 osakilpailua, siitä tulee todella, todella rankkaa. Kuntoa ei ole mahdollista kehittää enää kauden aikana, nyt on paras hetki siihen.

Lue myös:

    Uusimmat