F1-rääväsuu esitteli kyseenalaisen koronavirusideansa – Red Bull -pomo joutui reagoimaan kohuun

F1-talli Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko nostatti ihmisten kulmakarvoja, kun hän esitteli hyvin kyseenalaisen koronavirusideansa itävaltalaisen ORF:n haastattelussa. Marko halusi sairastuttaa Red Bullin F1-kuskit koronavirukseen, jotta nämä voisivat kärsiä taudin varhaisessa vaiheessa.

Markon idea pohjasi siihen, että kuljettajat olisivat immuuneja virukselle silloin, kun F1-kausi laitettaisiin liikkeelle.

Ideassa on isoja kysymysmerkkejä. Yksi on se, että tällä hetkellä ei tiedetä, miten pitkään immuniteetti suojaa sairaudelta. Toinen tekijä liittyy koronaviruksen arvaamattomuuteen. Maailmalla tautiin on kuollut kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Markon ajatuksena oli, että Red Bull järjestäisi kuljettajilleen leirin, jossa nämä altistettaisiin virukselle.

– Nyt olisi optimaalinen hetki saada tartunta, Marko sanoi ORF-kanavalle.

Idea sai täystyrmäyksen.

– Sanotaanko vaikka niin, että vastaanotto ei ollut kovin hyvä, Marko myönsi.

Täystyrmäys näkyi kohuna, jota Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner joutui paikkailemaan jälkikäteen.

– Se (kommentti) heitettiin ilmoille ennen kuin tajusimme, että miten vakava tämä tauti on, Horner sanoi Reutersin mukaan.

Markon kommentit eivät olleet pelkästään kyseenalaisia, vaan myös kiusallisia Red Bullin kannalta. Energiajuomajätin F1-koneisto kun on mukana useiden formulatallien yhteisessä ”Project Pitlanessa”. Hankkeessa F1-tallit tuottavat muun muassa hengityskoneita virushoitoon.

– Projekti osoittaa sen, että kuinka tosissaan otamme tämän ja kuinka paljon näemme vaivaa taistelussa virusta vastaan, Horner totesi, puolustaen Red Bullia.

Lue myös:

    Uusimmat