76-vuotias F1-pomo on vakuuttunut: sairasti koronaviruksen helmikuussa – "Se oli minulle epätavallista"

2:35
F1-asiantuntija Ossi Oikarinen uusista kisaperuutuksista: "Mullistaa aika rajusti"

Red Bullin pomoportaassa vaikuttava neuvonantaja Helmut Marko uskoo sairastaneensa koronaviruksen helmikuussa jo hyvissä ajoin ennen F1-kauden aiottua aloitusta Melbournessa.

Kun F1-piirien vanhemmista herrasmiehistä Flavio Briatore kertoi oletettavasi sairastaneensa koronaviruksen jo joulukuussa Italiassa, 76-vuotias itävaltalaismiljonääri Helmut Marko kertoo samantapaisesta oireilusta helmikuussa.

– Helmikuun puolivälissä minulla oli todella paha flunssa ja voimakas yskä, Marko kuvailee F1-insider.comille.

– Sitä kesti kymmenen päivää, mikä on minulle epätavallisen pitkään. Tällä hetkellä olen lähes varma, että se oli se virus.

Markon mukaan hän oli siksi jo immuuni tartunnalle paluumatkallaan Melbournesta, kun hän joutui ihmistungokseen Dubain lentokentällä.

–  Minusta se oli täydellinen koronakeskus, joten tämä osoittaa, että myös vanhemmat ihmiset voivat selviytyä tästä taudista, Marko tuumailee.

Marko kertoo haastattelussa työskentelevänsä aamuseitsemästä keskipäivään saakka. Sitten hän menee metsään purkamaan paineita ja selvittämään ajatuksiaan moottorisahan kanssa.

–  Olen juuri nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan, Marko röyhistelee.

Koronaviruksen vuoksi hiljentynyttä kotikaupunkiaan Grazia Marko kuvailee tällä hetkellä kummituskyläksi.

– Minun täytyi sulkea neljä hotellia ja niiden yhteydessä olevat kahvilat, ja nyt niitä valmistellaan sellaisiksi, että niihin voi perustaa vaihtoehtoisen terveysklinikan. Se ei kuitenkaan helpota silkkaa eksistentiaalista pelkoa, joka lähes kaikilla tällä hetkellä on, Marko kuvailee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja