F1-pomolta uskomaton lausunto koronaviruksesta – haluaisi Max Verstappenin saavan tartunnan: "Hän kertoi minulle puhelimessa olevansa kauhuissaan"

Max Verstappenin ei pitäisi pelätä koronaviruksen tarttumista itseensä, väittää Red Bullin pomoportaaseen lukeutuva neuvonantaja Helmut Marko.

F1-varikon värikkäänä lausuntoautomaattina ja harvinaisen suorasukaisena miehenä tunnettu 76-vuotias Red Bull -neuvonantaja Helmut Marko on antanut jälleen kommentteja, joita voisi kuvailla harkitsemattomiksi.

Marko kertoi Red Bullin tähtikuljettajan Max Verstappenin pelkäävän koronaviruksen leviämistä ja sitä, että hän saa itse tartunnan. Itävaltalaiskonkarin oma näkemys asiasta on täysin päinvastainen.

– Olisi parasta, jos Max saisi viruksen nyt, Marko laukoi Kronen Zeitungille.

– Hän kertoi minulle puhelimessa olevansa kauhuissaan siitä mahdollisuudesta, että hän saisi tartunnan.

Markon järkeilyn mukaan virus ei olisi Verstappenille vaarallinen, koska hän on terve ja nuori mies.

– 22-vuotiaana hän ei kuulu mihinkään riskiryhmään. Ja viruksen saamisen jälkeen hänestä tulisi immuuni sille, ja sitten hän voisi keskittyä mestaruuden jahtaamiseen, Marko tuumaili.

Red Bullin neuvonantaja ei tunnu tietävän, että myös nuoret ovat joutuneet viruksen aiheuttaman keuhkokuumeen ja muiden oireiden vuoksi sairaalahoitoon.

Jo aiemmin Marko antoi erikoisia kommentteja koronavirukseen liittyen. Hän tuntui kehuskelleen itävaltalaisen OE24:n haastattelussa sillä, ettei saanut tartuntaa paluumatkallaan F1-avauskisan peruuntumisen jälkeen.

– Olin Melbournessa täydet 14 tuntia. Laskeuduin perjantaina, eli päivänä, jolloin he peruuttivat kisan. Sitten lensin heti takaisin – koronan yhden punaisen pisteen, Dubain kautta, missä oli valtava määrä ihmisiä eri maista, tungettuna yhteen suljettuun tilaan. Jos et sieltä saa sitä, niin en tiedä mistä muualtakaan, Marko uhosi.

Marko on myös kertonut Red Bullin olleen ajamisen kannalla Australiassa ennen kisan peruuntumista.

– Luulen, että jos olisimme lähteneet radalle perjantain vapaissa harjoituksissa, suurin oma muistakin olisi seurannut meitä, Marko totesi.

Lue myös:

    Uusimmat