Clemmie-koira joutui opettelemaan jälleen yksinoloa – lemmikkikameran riipaiseva tallenne särkee sydämen

Miksi koira ulvoo? 2:15
Katso myös: Miksi koira ulvoo?

Koronakaranteenin jälkeinen yksin olemisen opettelu ei lemmikkikameran perusteella sujunut kovin hyvin tältä koiralta.

Koronakaranteeni on monelle lemmikille ollut ilon ja onnen aikaa, kun ne ovat saaneet nauttia omistajiensa seurasta normaalia enemmän. Tästä onnesta sai nauttia myös cavapoo-rotuinen Clemmie, jonka koronakaranteeni on sujunut leppoisasti sen omistajien Annen ja Timin kanssa New Yorkissa, kertoo Daily Star. Cavapoo on cavalierkingcharlesinspanielin ja villakoiran sekoitus.

Yhdessäololla on kuitenkin ollut arvattavat seuraukset: Clemmiestä on tullut todella riippuvainen omistajistaan. Niinpä he päättivät alkaa harjoittelemaan koiran yksinoloa, jotta se olisi taas tottunut siihen siihen mennessä, kun omistajat palaisivat toimistoilleen etätöistään.

Lemmikkikameran avulla omistajat ovat voineet seurata koiran yksin olemisen opettelua. Clemmie-koiran omalle Instagram-tilille jaettu video paljastaa kuitenkin, ettei yksin oleminen ole koiran mielestä millään lailla hyvä juttu. Videolla koira ulisee sohvalla sydäntä särkevästi. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Meistä tuntuu surulliselta, että se on niin ahdistunut ilman meitä, mutta tiedämme, että se on vain parhaaksi, omistajat kertovat Daily Starin haastattelussa.

Lemmikin pitäisi tottua yksinoloon

Omistajien mukaan ulvominen on uusi tapa Clemmiellä, mutta loppujen lopuksi koira rauhoittuu odottamaan omistajiaan tai nukahtaa oven eteen. Kovin pitkiksi ajoiksi koiraa ei ole jätetty vielä yksin. Omistajien mieltä painaa myös huoli naapurien sietokyvystä, mitä koiran ulvomiseen tulee.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun lemmikinomistaja on joutunut katsomaan kameran tallenteesta lemmikkinsä sietämätöntä ikävää. Näin kävi keväällä myös  ruotsalaiselle Idalle, joka vannoi tallenteen nähtyään, ettei enää koskaan jättäisi kissaansa yksin kotiin.

Koronapandemian alku sai ihmiset myös haaveilemaan lemmikin hankinnasta. Jo keväällä asiantuntijat muistuttivat, että epidemian aikana eläimen hankkivan ihmisen tulee erityisesti panostaa siihen, että lemmikki tottuu olemaan yksin ja muiden kanssa. Lemmikin kouluttamiseen täytyy varata aikaa ja energiaa. Niitä pitäisi löytyä ihmiseltä myös poikkeusolojen jälkeen.

Lue lisää koirista!

Varo vaaraa! Näin luot kodistasi turvallisen myös lemmikille 1:59

Näin luot kodistasi lemmikille turvallisen

Lue myös:

    Uusimmat