Korona ei iske ainoastaan Lapin-matkailuun – Uudellamaalla on kolmasosa Suomen hotellihuoneista: "Nämä pitäisi joka yö täyttää – varmasti nähdään konkursseja"

8:17
MTV:n Uutisaamussa keskusteltiin siitä, kuinka matkailu- ja tapahtuma-alan ahdinko iskee myös kaupunkeihin. Katso, millainen kriisi piilee Uudenmaan hotellialalla:

Korona on kurittanut monia toimialoja, muun muassa tapahtumia ja matkailua.

Julkisessa keskustelussa on ollut erityisesti Lapin matkailu ja sen ahdinko, mutta kriisi on iskenyt myös kaupunkeihin.

– Kyllä tämä kriisi iskee erittäin paljon yrityksiin ja yrittäjiin täällä Etelä-Suomessakin, MTV:n Uutisaamussa vieraillut Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto huomauttaa.

– Korona on iskenyt aivan erityisesti Helsingin matkailuun, se näkyy kyllä tämän vuoden matkailutuloissa ja matkailuluvuissa.

Aalto sanoo, että julkisessa keskustelussa on monesti unohtunut Helsingin matkailun mittakaava.

– Meillä on pääkaupunkiseudulla 15 000 hotellihuonetta ja tässä Uudellamaalla on kolmasosa kaikista Suomen hotellihuoneista. Ja nämä kuin pitäisi joka ikinen yö täyttää, niin se kerrannaisvaikutus, kun kriisi on jatkunut jo puoli vuotta, niin on ihan valtavan suuri.

Lapin matkailuun liittyen on tehty tutkimus, jonka mukaan 60 prosenttia Lapin matkailualan yrittäjistä ei aio jatkaa toimintaansa yli kymmentä kuukautta, jos myös tuleva talvikausi menee yhtä huonosti kuin kesä. Vastaavaa on Aallon mukaan odotettavissa myös etelässä.

– Varmasti nähdään konkursseja. Siinä mielessä kyllä huoli on suuri siitä, että valtiovalta myös tunnistaa sen alan aidon ison kriisin ja se, että elinvoimainen elinkeino saa toimintaedellytykset. Eli tavallaan ei tapeta hyvää toimintaa.

Hallitus neuvottelee tänään illansuussa muun muassa matkustusrajoituksista, kuten Lapin-matkailun tilanteesta. Asialistalla on myös lähtömaatestausta koskeva lainsäädäntö.

Hallitus kokoontuu Helsingissä Säätytalolla kello 17. MTV Uutiset Live seuraa hallituksen saapumista neuvotteluihin. Voit katsoa lähetystä täältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja