Koronan runteleman matkailualan yrittäjät osoittivat mieltään eduskuntatalolla – viesti on selkeä: "Pahimmillaan on luvassa konkurssiaalto"

3:41
Matkailun monet kasvot -mielenilmaus toi parisataa yrittäjää Eduskuntatalon edustalle.

Mielenosoituksen tarkoituksena on kertoa, kuinka tärkeä ja monipuolinen toimiala matkailuteollisuus on.

Suomen matkailualan liiton koollekutsuma mielenilmaus toi Eduskuntatalon edustalle noin parisataa matkailualan ammattilaista.

– Matkailuala on kohtaamassa sadantuhannen ihmisen irtisanomiset ja pahimmillaan on luvassa konkurssiaalto, Anne-Marjut Väänänen Suomen matkailualan liitosta kommentoi MTV Uutiset Livessä.

Väänäsen mukaan yrittäjille tarvitaan ensisijaisesti välitöntä taloudellista tukea. Matkailualan kassat ovat olleet kireällä maaliskuusta lähtien.

– Emme selviä tästä edes siihen asti, että päästäisiin elvyttämään toimintoja.

Väänänen painottaa, että Suomen koronatartuntojen raja-arvoissa sekä hallituksen viestinnässä on parantamisen varaa.

– Raja-arvot tarvitsemme eurooppalaiselle yleiselle tasolle. 25:n raja-arvo ei auta meitä tässä tilanteessa yhtään. Lisäksi, jos pidämme raja-arvon alhaisena, niin ehkäisemme sillä Suomen kilpailukykyä verrattuna muihin eurooppalaisiin maihin. Tämä aiheuttaa vientitoiminnalle hallaa eikä talouselämä pääse käyntiin.

Viesti hallitukselle on jämäkkä.

– Vaadimme hallitukselta selkeää, asianmukaista, faktoihin perustuvaa ja kiihkotonta viestintää ja matkustusalan arvostusta.

”Vain kulut on jäljellä”

Mielenosoitukseen osallistuneilla matkailualan yrittäjillä Olli ja Pirjo Miettisellä on kaksi matkatoimistoa, Kotkassa ja Lappeenrannassa.

Koronaviruksen tuomat rajoitukset ovat supistaneet liiketoiminnan minimiin.

– Liikevaihto lakkasi kokonaan maaliskuun lopussa eli kaikki tulorahoitus puuttuu. Vain kulut on jäljellä, Olli Miettinen kertoo.

Yrittäjät toivovat hallitukselta toimivia ratkaisuja tukalaan tilanteeseen. Pirjo Miettinen pysyy toiveikkaana, että valoa tulee vielä näkymään tunnelin päässä.

– Kuten maskissakin lukee, niin kyllä tästä selvitään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja