Mainos

Korkokengät tekevät naisen

Kysyimme Radio Helmen –sivustolla, millainen kenkänainen olet? Ylivoimaisesti eniten, lähes 49 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että korkokengät ovat naisellisuuden perikuva.

- Selkäni on pitkä ja jalat lyhyet, niin kuin suurella osalla suomalaisista naisista. Kokonaisolemus muuttuu hurjan paljon kauniimmaksi ja tasapainoisemmaksi, kun pidennän jalkojani korkokenkien avulla. Sitä paitsi ne saavat sääret näyttämään todella paljon paremmilta. Kukaan ei ole parhaimmillaan matalissa kengissä, jos ulkonäköä katsotaan, nimimerkki Suomalaiset mitat kiteytti asian.

- Kun laittaa upeat korkokengät jalkaan ja antaa korkeiden korkojen kannatella, silloin olo on kuin perhosella. Silloin sitä tuntee olevansa nainen, nimimerkki SJP jatkoi.

Muutama vastaajista pahoitteli Suomen sääoloja, jotka aiheuttavat ikäviä rajoitteita kenkävalinnoille.

- Korkkarit ovat kauniit, käytännöllisyys onkin sitten toinen juttu.. Omistan n. 50 korkkarit, mutta olosuhteiden pakosta joudun usein hiihtelemään rumilla läpysköillä, kun en viitsi pilata kenkiäni kahlaamalla lumisohjossa tms, nimimerkki viivi voivotteli.

- Rakastan korkoja, mutten ole ehdoton. Talvella mieluummin ei korkoja laisinkaan. Ja pääasia, että on mukavat, nimimerkki a pohti.

Seuraavaksi suosituin vaihtoehto oli "Suosin avokkaita matalalla korolla. Vähän naisellisuutta muttei liikaa", keräten yhteensä lähes 27 prosentin kannatuksen. Vaihtoehdon valinneet peräänkuuluttivat kenkien mukavuutta.

- Kenkien tulee olla hyvät jaloille. Sisäinen hyvinvointi näkyy ulkoisena kauneutena, Arwen kommentoi.

- Avokkaat ovat kompromissi, mukavat ja siedettävän näköiset arjessa, nimimerkki eija jatkoi.


Suomalaisnaisen keskipituus on 165 cm. Vaikka moni nainen pitääkin siitä, että korot tuovat lisää senttejä, on myös niitä jotka eivät kaipaa lisäsenttejä pituuteensa.

- Olen pitkä, joten välttämättä kaipaa paljoa lisää korkeutta. Avokkailla on helppo kävellä, eikä tarvitse pelätä, että nyrjäyttää nilkkansa, nimimerkki Anny jatkoi.

Kolmanneksi eniten, lähes 18 prosenttia ääniä keräsi vaihtoehto oli ”Tykkään ballerinoista. Ne ovat söpöt ja mukavan tyttömäiset jalassa”. Mukavuus oli tämän vastausvaihtoehdon avainsana.

- Korkkareilla ei pysty kävelemään pitkiä matkoja ja kesällä pitää pystyä kävelemään, urheiluballerinat ovat paitsi tyylikkäät myös hameen kanssa, hyvät jaloille myös pidempiä matkoja kävellessä, nimimerkki ballerina kertoi.

Viimeinen vaihtoehto ”Kengät eivät ole juttuni, enkä välitä siitä mitä minulla on jalassa” keräsi noin seitsemän prosentin kannatuksen, muttei yhtään kommenttia.

Radio Helmi -sivuston kyselystä tehdään viikoittain juttu ja kyselyn aihetta pohdiskellaan myös Radio Novassa Tyttöjen kesken -ohjelmasarjassa.

Tyttöjen kesken -ohjelmasarjassa kuullaan rehellistä puhetta liittyen miehiin, naisiin, parisuhteeseen, sinkkuuteen, elämän erikoisiin tilanteisiin ja sattumuksiin. Milla ja Minna pistävät itsensä likoon ja asiat järjestykseen mitään kaunistelematta ja salaamatta.Voit kuunnella ohjelmaa Radio Novalta La klo 13:20 ja Su klo 14:10.

Koonti: MTV3-Helmi
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.