Mainos

Korkein oikeus ohitti lasten tahdon

Korkein oikeus on ottanut kantaa eroperheen lasten ja vanhempien tapaamisajoista sopimiseen. Eroperheen lasten ja vanhempien tapaamisajat pitää KKO:n mukaan lyödä lukkoon, vaikka lapset vastustivat tiukkoja aikatauluja. Korkein oikeus perusteli päätöstään sillä, että vastuu tapaamisista ei saa jäädä yksin lapselle vanhempien välisten ristiriitatilanteiden aikana.

Korkein oikeus kumosi käräjäoikeuden ja hovioikeuden päätökset. Niissä kieltäydyttiin vahvistamasta tapaamisoikeutta koskevaa sopimusta, jossa oli määritelty tapaamisten vähimmäismäärät ja ajankohdat.

Käräjäoikeus ja hovioikeus eivät vahvistaneet sopimusta, koska 16- ja 13-vuotiaat isällään asuneet lapset olivat kertoneet arvostavansa vapaata oikeutta tavata äitiään.

Alempien oikeusasteiden mielestä oli lasten tahdon vastaista, että vanhemmat sopivat tarkat säännöt lomien ja juhlapyhien vietosta. Korkeimman oikeuden mukaan lasta ei kuitenkaan saa asettaa sellaiseen tilanteeseen, jossa hänen olisi itse päätettävä asemastaan, jos vanhemmat riitaantuvat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.