Korkein oikeus ei käsittele Sunny Car Center -jupakkaa – toimitusjohtajalle jättimäiset vahingonkorvaukset

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt Sunny Car Centerin vastuuhenkilöiden valituslupahakemukset asiassa, joka koski heidän vahingonkorvausvelvollisuuttaan yhtiön konkurssipesälle. Turun hovioikeuden antama tuomio jää siten voimaan.

KKO:n päätös tarkoittaa, että autokauppahanke Sunny Car Centerin toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toiminut Markku Ritaluoma joutuu maksamaan yhtiön konkurssipesälle vahingonkorvauksena noin 6,2 miljoonaa euroa.

Hovioikeus oli katsonut, että Ritaluoma oli rikkonut osakeyhtiölakia ja aiheuttanut yhtiölle vahinkoa ainakin törkeästä huolimattomuudesta, kun hän oli siirtänyt yhtiön varoja vuosina 2013–2014 useille eri vastaanottajille yhteensä noin 6,2 miljoonaa euroa.

KKO ei myöntänyt valituslupaa myöskään yhtiön hallituksen jäsenelle Iisakki Kiemungille. Hovioikeus on tuominnut Kiemungin vastaamaan vahingoista yhteisvastuullisesti 150  000 euroon saakka.

Kiemungin oli katsottu huolimattomuudesta laiminlyöneen hänelle kuuluneita velvollisuuksia muun muassa valvoa toimitusjohtajan toimintaa.

Hämeenlinnaan kaavaillusta Sunny Car Centeristä piti tulla yksi Euroopan suurimmista autokauppakeskuksista. Syyskuussa 2015 hankeyhtiö asetettiin konkurssiin, ja useat yhtiön velkojat jäivät ilman rahojaan. Rahaa katosi ylivelkaisesta yhtiöstä ulkomaille miljoonia. Edes hovioikeudessa ei saatu täyttä selvyyttä, miksi näin kävi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja