Korkeasaaressa nähtiin lumiukkojen teurastus: Katso kuinka petoeläimet hyökkäsivät hajuvesillä höystettyjen kuurapartojen kimppuun

1:20
Katso videolta, miten pedot kävivät lumiukkojen kimppuun!

Poikkeuksellisista lumimääristä ovat päässeet nauttimaan myös Korkeasaaren petoeläimet. Työntekijät rakensivat niille ruoalla ja hajusteilla höystettyjä lumiukkoja, jotka petojen kynsissä tuhottiin nopeasti.

Eläintenhoitajat keksivät jatkuvasti Korkeasaaren eläimille uusia virikkeitä, ja sää lumiukkojen tekoon oli täydellinen. Siitä lähti idea pedoille suunnitelluista lumiukoista, kertoo Annika Sorjonen Korkeasaaresta.

Lumiukot on räätälöity petojen yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Amurintiikerin ja lumileopardin lumiukon sisällä oli lihaa, mikä tietenkin niitä aina kiinnostaa. Mutta sen lisäksi kissapetojen lumiukot oli hajustettu, koska hajuaistin käyttäminen on eläimille tärkeää.

Ja ei millä tahansa hajusteilla, vaan Victoria’s Secretin ja Dermosilin hajuvesillä.

– Meillä on täällä laaja valikoima tuoksuja. Olemme huomanneet, että mitä ällömakeampi, sitä enemmän suuret kissapedot tykkäävät, Sorjonen kertoo.

Ahman lempituoksu on cyrrymauste

Ahman lumiukko oli hajustettu sen lempituoksulla eli currymausteella. Ukon hajotettuaan ahma kieriskeli hajustetussa lumikasassa.

Sorjosen mukaan kyse on samasta ilmiöstä, kun vaikka koira kierii lehmän lannassa; se yrittää peittää omaa hajuaan.

Ja tietenkin lumessa kieriminen on muutenkin mukavaa puuhaa. Amurintiikeri eli alkuperäiseltä nimeltään siperiantiikeri ja lumileopardi ovat molemmat kotoisin erittäin lumisilta alueilta, eikä kotimaiselle ahmallekaan lumi ole vieras juttu.

Nämä pedot ovatkin nautiskelleet lumikinoksista muutenkin kuin lumiukkojen muodossa, ja ovat omassa elementissään, Sorjonen kertoo.

Katso videolta, miten pedot kävivät lumiukkojen kimppuun!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja