Mainos

Korkea-arvoisia brittipoliitikkoja epäiltynä pedofiiliringistä

Ainakin kahdenkymmenen korkea-arvoisen brittipoliitikon väitetään käyttäneen lapsia hyväkseen vuosikymmenien ajan, kertoo BBC.

Epäiltyjen listaan kuuluu Britannian alahuoneen jäseniä ja ministereitä.

Britannian yleisradioyhtiön haastatteleman lasten oikeuksia ajavan järjestön entisen johtajan Peter McKelvien mukaan vaikutusvaltainen eliitti on harjoittanut pahimman luokan hyväksikäyttöä, ja siitä on vahvaa näyttöä. Sisäministeriö on käynnistänyt asiasta selvityksen.

Epäilty hyväksikäyttö alkoi 80-luvulla. Epäillyillä päättäjillä väitetään olevan yhteyksiä myös Britannian Kuningashuoneeseen.

Sisäministeri Theresa May vaatii laajaa ja kunnollista selvitystä historiallisen vakaviin ja laajoihin pedofiliaväitteisiin.

Todisteena kirjeenvaihtoa

– Kyseessä on politiikan korkeinta johtoa, eliittiä. Todisteina on muun muassa Britannian tunnetun pedofiilin Peter Rightonin ja muiden pedofiilien kirjeenvaihtoa. Poliitikot menivät teoissaan jopa pidemmälle kuin Righton, McKelvie kertoo.

Pedofiiliringin kesken pyöritettiin McKelvien mukaan tiettyjä poikia poliitikolta toiselle kuin ”lihakimpaleita”.

114 dokumenttia "kadoksissa"

Tutkinta alkoi, kun McKelvie kertoi poliisille vuonna 2012, että West Mercian poliisiasemalta pitäisi löytyä seitsemän laatikollista potentiaalista todistusaineistoa Britannian parlamentin jäsenten yhteydestä pedofiilirinkiin.

McKelvie toimitti viranomaisille myös pedofiilien nettisivustolta hankkimaansa tietoa pedofiliayhteyksistä.

McKelvielle ja poliisille kuitenkin selvisi, että dokumentit ja tiedot aiemmista epäilyistä, yhteensä 114 dokumenttia, olivat hävinneet. Sisäministeriötä kritisoidaan nyt aikavälin 1979–1999 todistusaineiston katastrofaalisesta kadottamisesta tai hävittämisestä.

Tapaus on historiallisen laaja pedofiilirinki-epäily, ja epäillyt poikkeuksellisen korkeassa asemassa olevia vallanpitäjiä. Laaja-alaista tutkintaa johtamaan on palkattu korkea-arvoinen tuomari Elisabeth Butler-Sloss.

Pääministeri David Cameron sanoi eilen, ettei yksikään kivi jää kääntämättä asian selvittelyssä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.