Korhonen: Päätös on historiallisesti merkittävä

Toimittaja Johanna Korhonen kertoo olevansa iloinen ja onnellinen hovioikeuden päätöksestä.

Korhonen on voittanut irtisanomiskiistan Alma Mediaa vastaan hovioikeudessa, ja Alma Median täytyy maksaa Korhoselle n. 80 000 euroa.

- Aivan loistava päätös, ja lopputulos oli täsmälleen oikea. Tämä on historiallisesti merkittävää, sillä tämä on ensimmäinen oikeusratkaisu, jossa työnantaja on tuomittu seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan työsyrjinnän takia, Korhonen kommentoi MTV:lle tuoreeltaan.

Korhonen toivoo, että päätös olisi verrattavissa ennakkotapaukseen, eikä kukaan muu joutuisi enää käymään tällaisia oikeusprosesseja.

- Tästä päätöksestä työnantaja saa informaatiota siitä, mitä pitäisi tehdä, jos käy ilmi, että palveluksessa on joku homoseksuaali - työnantajan ei pidä tehdä yhtään mitään.

Ei mikään rahakysymys

Korhonen kertoo olleensa järkyttynyt käräjäoikeuden päätöksen jälkeen. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi omassa ratkaisussaan Korhosen kanteen.

- Käräjäoikeushan ei käsitellyt tätä syrjintäasiaa ollenkaan, ja samaten jätti työlainsäädännön huomiotta.

Asia eteni hovioikeuteen, jossa Korhonen vaatii yli 200 000 euron korvauksia.

- Jaksoin luottaa oikeuslaitokseen ja siihen, että oikeuslaitos korjaa virheensä juuri tällä useamman portaan käsittelyllä. Onneksi hovioikeus oli luottamukseni arvoinen.

Korvaukset jäivät Korhosen vaatimasta 200 000 eurosta, mutta hän on silti tyytyväinen summaan.

- Sehän on iso kasa rahaa, mutta ei tämä mikään rahakysymys ollut alunperinkään. Tämä oli ihmisoikeus- ja perusoikeuskysymys.

Korhonen toivoo, että tänään saatu ratkaisu rohkaisee kaikenlaisia perheitä elämään rohkeasti omaa elämäänsä.

Katso Päivi Taljan juttu

KATSO JOHANNA KORHOSEN HAASTATTELU (TOIM. PÄIVI TALJA)

Lue myös:

    Uusimmat