Mainos

Korhonen hävisi oikeusjutun Alma Mediaa vastaan

Toimittaja Johanna Korhosen kanne Alma Mediaa vastaan on hylätty. Helsingin käräjäoikeuden mukaan työnantajalla oli oikeus purkaa Korhosen työsopimus. Käräjäoikeuden mukaan työsuhteen purkaminen ei johtunut syrjinnästä vaan osapuolten välille oli syntynyt syvä luottamuspula.

Oikeuden mukaan Lapin Kansalla oli asiallinen ja painava syy purkaa Korhosen päätoimittajasopimus.

Lue myös:

Lapin Kansan päätoimittajan paikalta erotettu Korhonen vaati noin 230 000 euron korvauksia laittomasta irtisanomisesta. Korhonen joutuu nyt maksamaan 8000 euroa vastapuolen oikeuskuluja.

Käräoikeus katsoo, että Johanna Korhonen oli antanut virheellisiä ja harhaanjohtavia tietoja työnhakutilanteessa puolisonsa poliittisesta aktiivisuudesta. Toinen potkujen syy oli se, että Korhonen oli nimityksensä aikaan antanut vastoin sopimusta haastattelun kilpailevaan lehteen.

- Ketään ei voi käskeä tai velvoittaa luottamaan toiseen osapuoleen, käräjäoikeus totesi. - Korkeassa asemassa työskentelevillä luottamuksen merkitys korostuu ja pienikin virhe voi aiheuttaa luottamuksen menetyksen. Päätoimittajan ollessa kyseessä julkaisijan on ehdottomasti voitava luottaa päätoimittajan harkintakykyyn sekä rehellisyyteen ja lojaaliluuteen julkaisijaa kohtaan.

Käräjäoikeudessa asian päättivät käräjätuomarit Tarja Honkanen, Björn Hellman ja Riitta Kiiski.

Johanna Korhosen ja Alma Median käsitykset Korhosen potkujen syistä erosivat merkittävästi. Korhosen mukaan erottamisen syynä oli se, että hänen puolisonsa on nainen.

Tästä asiasta oikeus oli eri mieltä. Oikeuden mukaan Lapin Kansa näytti, että työsuhteen päättäminen johtui epäluottamuksesta. Korhonen ei kyennyt esittämään näyttöä siitä, että kyse olisi ollut syrjinnästä.

Korhonen erotettiin viime syksynä ennen kuin hänen pestinsä ehti edes alkaa.

KORHONEN PETTYI OIKEUDEN PÄÄTÖKSEEN

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.