Mainos

Korhonen: Ei työmarkkinatukea kuntien vastuulle

Alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen (vas.) ei pidä työmarkkinatuen siirtämistä kuntien vastuulle ratkaisuna rakenteellisen työttömyyden torjuntaan.
-Varsinkin jos rahoitusvastuun siirtämistä kunnille perustellaan sillä, että kunnat eivät olisi olleet riittävän aktiivisia pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi, Korhonen sanoi tänään Helsingissä Kuntamarkkinoiden avajaisissa.

Korhosen mukaan rakennetyöttömyyden todelliseksi vähentämiseksi ei riitä ihmisten siirtäminen työhallinnosta sosiaalihuoltoon, vaan uudistus on valmisteltava huolellisesti ja yhteistyössä valtion ja kuntien edustajien ja alan asiantuntijoiden kanssa.
-Vaikeasti työllistettävien siirtäminen kuntien vastuulle edellyttää normaalisti valtionosuusjärjestelystä poikkeavia rahoitusjärjestelyjä, jotta kunnille varmistetaan riittävät taloudelliset ja henkilöstöresurssit tehtävän hoitamiseksi.

Korhosen mukaan kuntatalouden tasapainotusongelmat eivät ensi vuonna varmasti kaikkialla helpotu.
-Ensi vuoden talousarvioehdotus vahvistaa kuitenkin kuntataloutta noin 0,6 miljardia. Summa ei varmaankaan kuntien mielestä ole suuri, mutta suunta on kuitenkin selkeästi positiivinen. Kuntatalouden arvioinnissa tärkeää on huomata se, että kuntien omien verotulojen kehitys koko maan tasolla pysyy keskimäärin hyvänä.
Korhosen mukaan tasausjärjestelmän kautta tämä kasvu tulee myöhemmin myös sellaisten kuntien hyväksi, joissa verotulot kasvavat hitaasti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.