Mainos

Koreat parantavat hajonneiden perheiden yhteydenpitoa

Tuhannet Etelä- ja Pohjois-Koreassa asuvat ihmiset eivät ole nähneet perheenjäseniään Korean sodan jälkeen. Maat pyrkivät nyt parantamaan hajonneiden perheiden yhteydenpitoa mm. videokonferenssien avulla.

Etelä- ja Pohjois-Korea ovat sopineet laajentavansa ohjelmaa, joka auttaa Korean sodassa erilleen joutuneita perheenjäseniä pitämään yhteyttä toisiinsa.

Neuvotteluissa ei kuitenkaan päästy yksimielisyyteen niiden satojen ihmisten kohtalosta, jotka Etelä-Korean mukaan kaapattiin sodassa Pohjois-Koreaan.

Etelä-Koreassa on yli 90 000 ihmistä, jotka eivät ole nähneet rajan toiselle puolelle jääneitä läheisiään sodan jälkeen. Maiden välillä ei kulje postia, eikä puhelinyhteyttä ole.

Yhteydenpito-ohjelmaan kuuluu videokonferensseja, CD-levyille tallennettujen viestien vaihtoa ja joskus myös tapaamisia.

Yli 14 000 korealaista on saanut tavata rakkaitaan kasvokkain sen jälkeen, kun Koreoiden rauhankonferenssi vauhditti yhteydenpito-ohjelmaa vuonna 2000.

Kysymys sodassa rajan toiselle puolelle kadonneista eteläkorealaisista hiertää kuitenkin edelleen pahasti maiden välejä. Näiden perheille oli suuri pettymys, ettei asia edistynyt tälläkään kertaa neuvotteluissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.