Mainos

Koptereista tonneittain vettä Fukushiman reaktoreille

Japanissa Fukushiman ydinvoimalan reaktoreita on yritetty tänään jäähdyttää sotilashelikoptereista pudotettavan veden avulla.

Neljä helikopteria on pudottanut valtavista sangoista seitsemän tonnia vettä kolmos- ja nelosreaktoriin, kertoo maan yleisradioyhtiö NHK.

Operaation tarkoituksena on pitää kuumat polttoainesauvat veden alla, jotta ne eivät vapauttaisi radioaktiivista säteilyä ilmaan.

Eilen yritykset pudottaa jäähdytysvettä epäonnistuivat voimakkaan säteilyn takia. Ydinvoimayhtiö Tepcon edustajan mukaan radioaktiivisen säteilyn määrä ydinvoimalan alueella on tällä hetkellä laskemassa.

Sähkönsyöttö maanjäristyksen ja tsunamin runtelemassa ydinvoimalaan pystytään osittain palauttamaan iltapäivällä paikallista aikaa, ilmoittavat Japanin ydinturvaviranomaiset.

Ydinvoimayhtiö Tepcon sanoi aiemmin, että se keskittyy palauttamaan voimalaan sähkönsyötön, jolla voidaan vaikuttaa jäähdytysjärjestelmän toimintaan.

Kolmosreaktorissa painetta

Paine Fukushiman ydinvoimalan kolmosreaktorissa on jälleen nousemassa, kertoo ydinvoimayhtiö Tepco. Kolmosreaktorissa on vaarallista plutoniumia ja uraania sekä niiden sekoituksia.

Eilen Tepco sanoi, että kolmosreaktorin turvallisuudesta huolehtiminen on yhtiön tärkeysjärjestyksen kärjessä.

Suomen säteilyturvakeskuksen tietojen mukaan Fukushiman ydinvoimalan kuudesta reaktorista ainoastaan kahden reaktorin polttoainealtaiden tilanne on vakaa. Japanilaisasiantuntijoiden mukaan veden saaminen kolmos- ja nelosreaktoreihin on nyt ensisijaisinta.

(MTV3 - Reuters)

Katso Katja Nuorvalan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.