Kööpenhaminassa taas levotonta

Nuoret ovat yön aikana heitelleet poliiseja pulloilla ja kivillä Kööpenhaminassa.

Nuorten ja poliisin välit ovat kiristyneet jälleen Kööpenhaminassa viime yönä, kun lähes tuhannen hengen joukko kokoontui puretun nuorisotalon edustalle. Nuoret heittelivät pulloja, ja yksi poliisi sai osuman hartioihin.

Tuhatpäinen nuorisojoukko aloitti juhlan tontilla jo myöhään eilisiltana. Poliisi ei puuttunut juhlintaan, mutta sulki alueen liikenteeltä.

Myöhemmin yöllä paikalla oli enää muutamia satoja nuoria, ja poliisin mukaan nuorisojoukko alkoi heitellä poliiseja kivillä ja pulloilla.

Poliisi otti huostaan yön ja juhlinnan edetessä kaikkiaan 37 nuorta. Heitä epäillään muun muassa virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta, ilkivallasta, töherrysten maalaamisesta ja naamioitumiskiellon rikkomisesta.

Nuoret polttivat kadulla nuotioita ja maalasivat töherryksiä naapuritalon aitaan. Poliisi kuvasi tunnelmaa jännittyneeksi.

Kööpenhaminassa puhkesi viime viikolla mellakoita, kun nuorisotaloa tyhjennettiin. Rakennuksen purkutyöt päättyivät keskiviikkona.

Nuorisotalon tyhjennystä seuranneissa mellakoissa otettiin kiinni kaikkiaan noin 730 ihmistä. Heistä on pidätettynä edelleen lähes 200.

(MTV3-STT-Ritzau)

Lue myös:

    Uusimmat