Mainos

Kööpenhaminan Energia Vattenfallille?

Börsen-lehden mukaan neuvotteluissa hiotaan enää vain teknisiä yksityiskohtia ja sopimus allekirjoitettaneen ensi viikolla.

Ruotsalainen energiayhtiö Vattenfall on ostamassa Kööpenhaminan kaupungin Köbenhavns Energi -yhtiön kahdella miljardilla kruunulla, kirjoittaa talouslehti Börsen tänään.

Neuvotteluissa hiotaan enää vain teknisiä yksityiskohtia ja sopimus allekirjoitettaneen ensi viikolla, vahvistetaan useista energia-alan lähteistä. Kööpenhamina on tehnyt kauppaa yhtiöstään Vattenfallin lisäksi myös ruotsalaisen Sydkraftin ja suomalaisen Fortumin kanssa. Mukana kuvioissa on ollut myös tanskalainen Elsam ja valtiollinen energiayhtiö Dong.

Mahdollisuus ostaa Kööpenhaminan kaupungin energiayhtiö antaa Vattenfallille tilaisuuden samalla korottaa tarjoustaan myös Elsamista. Tämä voisi vaikeuttaa Elsamin ja Dongin mahdollista yhdistämistä. Vattenfall jätti joulukuussa tarjouksen, jossa se haluaa ostaa 13 prosentin osuuden Elsamista. Ostotarjous suunnattiin kaikille muille osakkeenomistajille paitsi Dongille, jolla on 24 prosentin osuus Elsamista.

(MTV3-STT-TT-RTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.