Mainos

Konservatiivit kohentavat kannatustaan Britanniassa

Britanniassa julkaistujen mielipidekyselyjen mukaan konservatiivit ovat nousseet kannatuksessaan Tony Blairin johtaman työväenpuolueen rinnalle tai jopa ohi.

Pääoppositiopuolue konservatiivit kilvoittelee suurimman puolueen asemasta Britanniassa. Tuoreiden kyselyjen mukaan konservatiivit ovat ohittamassa kannatusessaan pääministeri Tony Blairin johtaman työväenpuolueen.

News of the World -lehden kyselyssä suosituin puolue oli konservatiivit, jota kannatti 32 prosenttia vastanneista. Työväenpuoluetta kannatti 28 prosenttia vastanneista, ja liberaalit saivat 29 prosentin kannatuksen.

Myös Observer-lehden kyselyssä eniten kannatusta saivat konservatiivit, joita suosi 33 prosenttia vastanneista. Työväenpuolue sai 32 prosentin kannatuksen ja liberaalit 25 prosentin kannatuksen. Independent-lehden kyselyssä työväenpuolue oli vielä suosituin 32 prosentin kannatuksella, ja konservatiivit saivat 30 prosentin kannatuksen. Liberaalien kannatus oli 27 prosenttia.

Jokaiseen kyselyyn haastateltiin yli tuhatta brittiä syyskuun aikana. Vaalit Britanniassa järjestetään ensi vuoden keväällä.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.