Konkarikansanedustaja kuvailee: Kielletyn v-sanan kiertämiseen on syntynyt rikas sanasto

Zyskowicz: Näin eduskunnassa voi syyttää toista valehtelusta 6:06

Eduskunnassa valehtelusta syyttäminen on ehdoton tabu. Yksi tästä viime kuussa muistutuksen saaneista kansanedustajista on Ben Zyskowicz, joka syytti vihreitä valheellisen vaikutelman luomisesta.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps) ojensi häntä heti seuraavassa täysistunnossa.

Kokenut Zyskowicz muisteli tapahtumaa Porin torilla, jossa MTV Uutisten toimittaja lähestyi häntä aiheeseen liittyvillä kysymyksillä. 

– Puhemies on näissä asioissa ehdoton auktoriteetti. Hänen tulkintansa siitä, mikä on sopivaa kielenkäyttöä eduskuntasalissa, ovat oikeat eikä niistä ole valitusoikeutta, hän sanoo.

– Siitä huolimatta täytyy vielä sanoa, että meillä on aiemmin tulkittu niin, ettei saa syyttää toista edustajaa valehtelusta. Itsehän sanoin, että vihreät puolueena antaa valheellisesti ymmärtää. Nyt osaan sitten varoa tällaisiakin ilmaisuja, hyväntuulinen Zyskowicz sanoi.

Samalla hän toisti mielipiteensä vihreiden puheista.

Zyskowiczin mukaan valehtelu-sanan kiertämiseen on syntynyt rikas sanasto. 

– Aika usein sanotaan, että edustaja esitti muunneltua totuutta tai että puheenvuorossa käytettiin totuutta säästeliäästi tai että puhuja käytti sellaista propagandaa, jota tosiasiat eivät häiritse. 

Videolla Zyskowicz kertoo, millaista keskustelua valehteluun liittyvät asiat ovat herättäneet eduskunnassa. Lisäksi hän kommentoi sitä, voiko poliitikko jättää kertomatta tietämiään asioita.

Katso koko SuomiAreenan ohjelma ja kaikki puhujat osoitteesta suomiareena.fi

Torstain suorat verkkolähetykset: 


Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat